Shhaideh, mituită de Dragnea cu o SINECURĂ GRASĂ! Uite unde a fost numită!

Shhaideh, mituită de Dragnea cu o SINECURĂ GRASĂ! Uite unde a fost numită!

Shhaideh, mituită de Dragnea cu o sinecură grasă! Sevil Shhaideh, care a demisionat recent din postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, fiind vizată de un dosar penal, a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, în locul unui alt fost membru al Guvernului, Mihai Busuioc, numit în urmă cu două săptămâni președinte al Curții de Conturi, anunță  Profit.ro .

Sevil Shhaideh a devenit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale OMV Petrom, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor, când poate fi reconfirmată.

De la Petrom, Sevil Shaiddeh va încasa o remuneraţie netă de 20.000 de euro pe an, ca membru al Consiliului de Supraveghere, o remuneraţie netă, per şedinţă, de 4.000 euro ca membru al Comitetului de Audit şi o remuneraţie brută per şedinţă, corespunzând unei remuneraţii nete de 2.000 euro ca membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare, dezvăluie  economica.net .

După demisie, premierul Mihai Tudose a anunțat că i-a oferit acesteia un post de consilier de stat în Guvern.

Shhaideh este acuzată de procurorii Direcției naționale Anticorupție de abuz în serviciu, pentru perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, tot în Guvernul Ponta.

Dosarul vizează trecerea, considerată ilegală, în 2013, a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării, din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Recent, fostul premier Victor Ponta a afirmat, într-un interviu pentru Hotnews, că, în perioada în care era prim-ministru, liderul PSD Liviu Dragnea i-a solicitat să treacă Lacul Belina în proprietatea Consiliului Județean Teleorman, precizând că nu a știut că lacul a ajuns în proprietatea firmei Tel Drum și că acest lucru l-a aflat din presă. Ponta a spus că este convins că Direcția Națională Anticorupție și instituțiile statului știu absolut tot despre Tel Drum de foarte mulți ani, iar Dragnea „a beneficiat de o anumită protecție din partea unor instituții”.

Iată descrierea companiei petroliere despre noul membru al Consiliului de Supraveghere:

"Sevil Shhaideh este licentiata a Facultatii de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti si a obtinut o diploma de master in Managementul Poiectelor de Afaceri la Universitatea Ovidius din Constanta.

De asemenea, este specializata in diverse domenii, precum manager de proiect, expert in administratie publica si auditor in managementul calitatii si audit financiar. Sevil Shhaideh are o experienta de 20 ani in calitate de functionar la nivelul administratiei publice locale. Incepand cu anul 2012 a detinut mai multe functii in cadrul Guvernului Romaniei, precum secretar de stat si ministru in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si de viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, avand ca principale responsabilitati dezvoltarea regionala, managementul proiectelor europene si al activitatilor din administratia publica".


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa