„Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

„Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

Un bărbat de 51 de ani din Râmnicu Sărat, județul Buzău, a ajuns la închisoare după ce a șantajat un diacon de la o parohie ortodoxă cu publicarea pe internet a unor mesaje în care angajatul bisericii lăsa să se înțeleagă că are o orientare homosexuală, relatează Ziare.com .

Povestea dintre cei doi a început în septembrie 2019, când diaconul a primit o cerere de prietenie de pe un cont fals de Facebook. După ce a acceptate cererea, cei doi bărbați au început să discute pe chat despre subiecte de natură sexuală.

Victima șantajului i-a dezvăluit celui care a inițiat discuția (Daniel O.) că este diacon la o parohie din Câmpina, i-a spus că este homosexual și i-a trimis mesajul următor: ”și mie îmi place p... ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”.

Bărbatul care a pus la cale șantajul a ajuns la închisoare

După ce a obținut aceste informații referitoare la profesia persoanei vătămate și după ce au purtat conversația în care se regăsesc subiecte de natură sexuală (persoana vătămată comunicându-i inculpatului inclusiv fotografii), bărbatul i-a transmis diaconului că dacă nu îi depune în cont suma de 3.500 lei până a doua zi dimineață va distribui mesajele și pozele cu caracter compromițător.

Acesta i-a transmis victimei că trebuie să depună suma de bani în contul său, asta „dacă mai vrei să lucrezi în sânul bisericii” și că „țin să îți spun că stau foarte aproape de patriarhie și în cazul în care nu rezolvi problema duc personal mesajele”. Diaconul a depus plângere la poliție, iar autorul șantajului a fost chemat la audieri.

În urma efectuării percheziției informatice a telefonului victimei, au fost identificate 20 screen-shots ce reprezintă convorbirile purtate de aceasta cu inculpatul. Acesta din urmă a recunoscut fapta comisă.

Instanțele care au judecat dosarul au constatat că Daniel O. mai este cercetat în cel puțin două dosare referitoare la infracțiuni similare și că acesta a mai fost condamnat penal în trecut.

”Nu trebuie pierdut din vedere faptul că infracțiunile referitoare la libertatea psihică a persoanelor, de natura celor săvârșite de inculpat, au o frecvență foarte mare, îngrijorătoare în ultima perioadă de timp și se impune aplicarea unor pedepse pentru conștientizarea inculpatului. Astfel, s-a constatat că, inculpatul și-a creat un cont de Facebook cu un alt nume decât cel real și a inițiat convorbirea cu victima, astfel încât aceasta să îi dezvăluie aspect intime referitoare la orientarea sa sexuală și să îi transmită fotografii cu caracter compromițător.

Fără a aduce atingere prezumției de nevinovăție de care inculpatul beneficiază, instanța de fond a apreciat că inculpatul a dezvoltat un adevărat modus operandi în cazul infracțiunilor de șantaj, stabilind și urmând un tipar infracțional deosebit de periculos”, menționează în hotărârea Curții de Apel Ploiești prin care Daniel O. a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Diaconul este al treilea și cel mai mic grad al ordinelor mari ale clerului din Biserica Ortodoxă, după episcop și preot. Diaconul este ajutorul preotului și episcopului în slujbele bisericii și îi ajută la săvârșirea tainelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa