Sibiu: 22 de angajaţi din sistemul de sănătate, confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Sibiu: 22 de angajaţi din sistemul de sănătate, confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Un număr de 22 de angajaţi din sistemul de sănătate din judeţul Sibiu sunt confirmaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2, în acest moment, cei mai mulţi fiind din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a informat vineri Instituţia Prefectului.

"Conform ultimelor date oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 22 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate. (...) Cele 22 persoane care sunt confirmate pozitiv, provin din următoarele unităţi medico-sanitare: 10 din cadrul SCJU Sibiu (6 persoane fiind personal din cadrul laboratorului), una din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, cinci din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, două din din cadrul Spitalului Militar Sibiu, una din cadrul Asociaţiei Medical Care, una din cadrul Polisano şi două din cadrul SAJ Mediaş", precizează Instituţia Prefectului, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei, până în prezent, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 133 de persoane din sistemul de sănătate, iar dintre acestea, 111 au fost declarate vindecate şi externate.

Datele puse la dispoziţie de Instituţia Prefectului mai arată că, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 31 de persoane.

De asemenea, de la debutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 832 de persoane, dintre care 779 de adulţi şi 53 de copii.

Până în prezent au fost declarate vindecate şi externate 563 de persoane, iar 63 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. AGERPRES (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”