Sibiu: Actorii chinezi, absenţi în acest an de la Festivalul Internaţional de Teatru din cauza coronavirusului

Sibiu: Actorii chinezi, absenţi în acest an de la Festivalul Internaţional de Teatru din cauza coronavirusului

Companiile chineze vor absenta în acest an de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), dar şi-au programat spectacole la ediţia de anul viitor, din cauza coronavirusului, această măsură fiind una de prevenţie, spune directorul festivalului, actorul Constantin Chiriac.

"Relaţia strategică pe care o avem cu partenerii noştri chinezi este una de lungă durată, construită în ani. În virtutea unui dialog foarte bun pe care îl avem de atât de mulţi ani, cu foarte multă responsabilitate, atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru sănătatea lor, au propus ca prezenţa lor la festival să fie reprogramată pentru anul viitor. Totodată, ne-au cerut ca situaţia lor să fie protejată de tot ceea ce înseamnă expunere media, pentru ca artiştii să aibă linişte, pace şi putere de creaţie, mai ales în aceste momente grele pe care le trăiesc. Între structurile noastre există un respect mutual, iar în virtutea acestor relaţii dorim ca activităţile noastre să aibă parte de normalitate, nu de subiect de tabloidizare", a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Ediţia din acest an a FITS va avea loc între 12 şi 21 iunie. În cele zece zile de festival, organizatorii promit spectatorilor peste 550 de evenimente cu actori din 73 de ţări, în 75 de spaţii din Sibiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

3 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

4 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

5 De citit!