Sibiu: Alți doi bărbați arestați, cu acuzația de omor, în cazul profesoarei găsită moartă pe Transfăgărășan - surse

Sibiu: Alți doi bărbați arestați, cu acuzația de omor, în cazul profesoarei găsită moartă pe Transfăgărășan - surse

Doi bărbați din Zărnești (județul Brașov) au fost arestați joi, fiind acuzați de omor, procurorii având indicii că aceștia au ucis-o pe profesoara din Brașov împreună cu nepotul acesteia, pentru a-i lua averea, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate anchetei.

Polițiștii au reținut joi, un bărbat de 23 de ani și unul de 65, la domiciliile lor din Zărnești, unde au fost efectuate și percheziții.

Nepotul profesoarei ucise, aflat în arest preventiv, a plănuit să-i ia acesteia banii, cu complicitatea celor doi bărbați reținuți joi, care au pretins că ar fi angajați ai Electrica și astfel au ademenit victima să se întâlnească cu ei în Brașov, sub pretextul că vor să îi rebranșeze o casă de a sa, nelocuită, din Bran. Profesoara s-a întâlnit cu cei doi falși angajați ai Electrica care au invitat-o în mașina, în care de fapt o aștepta nepotul ucigaș, fără ca femeia să bănuiască măcar. Odată intrată în mașină cu cei trei bărbați, femeia nu a dorit să le dea bani și astfel a fost ucisă, se pare, undeva pe un teren în afara localității Râșnov, de către cei trei bărbați.

Cadavrul femeii ucise a fost transportat tot cu mașina, de nepotul acesteia, din județul Brașov, în județul Sibiu și abandonat lângă Transfăgărășan. Nepotul femeii a plecat în Italia după comiterea crimei, însă s-a întors în țară ulterior, cu un avion, fiind arestat direct pe aeroport în București.

Eduard Mircea Borzos, nepotul profesoarei, se află în arest preventiv, fiind acuzat de omor. Acesta nu și-a recunoscut fapta. Procurorii au cerut teste ADN, fiind găsite fire de păr pe gâtul femeii ucise prin ștrangulare.

În data de 9 mai, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la circa zece kilometri de localitatea Cârțișoara, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de partea carosabilă, se află cadavrul unei femei, mascat de vegetația existentă. Moartea femeii a fost violentă și a fost cauzată de asfixia mecanică prin strangulare.

Din declarațiile martorilor audiați, a rezultat că între victimă și nepotul său exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând femeii amenințări repetate că o omoară.

AGERPRES / (A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....