Sibiu: Apel la rugăciune din partea medicului şef al Secţiei de Boli Infecţioase

Sibiu: Apel la rugăciune din partea medicului şef al Secţiei de Boli Infecţioase

Şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Victoria Bîrluţiu, a postat, pe pagina personală de Facebook, un mesaj care arată că şi medicii se roagă ca să poată salva pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Foto: Victoria Bîrluţiu / Facebook.com



"Cam aşa arată momentul în care ne găsim...", a scris infecţionistul Victoria Bîrluţiu, mesajul însoţind imaginea unui tablou care înfăţişează o femeie care se roagă.

La începutul pandemiei, medicul Victoria Bîrluţiu a stat aproape două luni în spital alături de bolnavi. De atunci, este infecţionistul din judeţul Sibiu care a consultat şi tratat cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19.

"Ce m-a impresionat cel mai mult? Dramele celor pierduţi şi ale familiilor internate în acel moment în care unul dintre ei pierdea lupta cu boala, imposibilitatea de a fi pe ultimul drum împreună... Cel mai fericit moment e când revin pacienţii gravi din terapie intensivă, reuşind să se vindece. Suntem oameni, izolarea ne accentuează partea aceasta a sensibilităţii şi umanităţii", declara, în luna mai, pentru AGERPRES, Victoria Bîrluţiu .

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este unitatea medicală care a tratat, până în prezent, cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţ, potrivit datelor oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”