Sibiu: Ceilalți doi bărbați acuzați că au ucis-o pe profesoara din Brașov rămân în arest

Sibiu: Ceilalți doi bărbați acuzați că au ucis-o pe profesoara din Brașov rămân în arest

Tribunalul Sibiu a decis, vineri, că vor rămâne în arest, pentru următoarele 30 de zile, cei doi bărbați arestați joi și acuzați că au ucis-o în urmă cu o lună, împreună cu un alt bărbat - nepot al victimei, pe profesoara din Brașov găsită decedată pe Transfăgărășan, a declarat pentru AGERPRES Cornelia Prundaru, expert al instanței sibiene.

"Admite propunerea și dispune arestarea pe 30 de zile cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțarea în ședință publică a soluției. Cei doi inculpați au formulat oral contestație", a explicat Cornelia Prundaru.

Cei doi bărbați din Zărnești (județul Brașov), unul de 23 de ani, altul de 65 de ani, au fost reținuți de polițiștii sibieni, joi, pentru 24 de ore .

Anchetatorii sibieni susțin că cei doi bărbați sunt prietenii nepotului femeii ucise, care se află în arest preventiv fiind acuzat că a omorât-o pe femeie pentru a-i lua banii.

Eduard Mircea Borzos, nepotul profesoarei ucise, nu și-a recunoscut vina. Potrivit anchetatorilor, acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi arestați joi, au plănuit să-i ia banii profesoarei. Cei doi bărbați reținuți joi au pretins că ar fi angajați ai Electrica și astfel au ademenit-o pe profesoară să se întâlnească cu ei în Brașov, sub pretextul că vor să rebranșeze o casă de a sa, din Bran, care era nelocuită. Profesoara s-a întâlnit cu cei doi falși angajați ai Electrica care au invitat-o într-o mașină, în care de fapt o aștepta nepotul, fără ca femeia să bănuiască. Odată intrată în mașină cu cei trei bărbați, femeia nu a dorit să le dea bani. Anchetatorii susțin că ea a fost ucisă, se pare, undeva pe un teren în afara localității Râșnov.

Cadavrul femeii ucise a fost transportat, tot cu mașina, de nepotul acesteia, din județul Brașov, în județul Sibiu și abandonat lângă Transfăgărășan, la circa zece kilometri de localitatea Cârțișoara, spre cabana Bâlea. Nepotul femeii a plecat în Italia după comiterea crimei, însă s-a întors în țară ulterior, cu un avion, fiind arestat direct pe aeroport în București.

Nepotul victimei se află în arest preventiv și procurorii au cerut analiza ADN, după ce au găsit, pe gâtul femeii omorâte prin ștrangulare, câteva fire de păr.

În 9 mai, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la circa zece kilometri de localitatea Cârțișoara, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de șosea, se află cadavrul unei femei, mascat de copaci și vegetație.

"Moartea femeii a fost violentă și a fost cauzată de asfixia mecanică prin ștrangulare", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Nepotul victimei a fost localizat pe Transfăgărășan, pentru că a vorbit la telefon în timp ce a transportat cadavrul. Mai mult, există imagini de pe camerele montate pe DN1, în care e surprinsă mașina cu care a fost transportat trupul profesoarei.

Martorii audiați au spus că nepotul era în conflict cu mătușa lui, pe care a amenințat-o în mod repetat că o omoară.

AGERPRES/(A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Elena Stanciu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”