Sibiu: Comisia ULBS a stabilit că nu au fost încălcări deontologice și legale în cazul profesorilor coordonatori de lucrări de deținuți

Sibiu: Comisia ULBS a stabilit că nu au fost încălcări deontologice și legale în cazul profesorilor coordonatori de lucrări de deținuți

Comisia de Etică din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) a anunțat, luni, că a constatat că nu au fost încălcări ale Codului de etică și deontologie profesională și a Legii nr. 1/2011 de către cele cinci cadre didactice care au coordonat lucrări ale unor deținuți, printre care și o lucrare a lui George Becali, despre care s-a considerat că ar fi fost coordonată de Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.

"În urma analizei fiecărei situații în parte, prin recomandările elaborate de cele cinci cadre didactice din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, s-a constatat faptul că nu au fost încălcate prevederile Codului de etică și deontologie profesională și a Legii nr. 1/2011.

În urma declarațiilor verbale și a punctelor de vedere exprimate în fața Comisiei de Etică a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a reieșit faptul că cele cinci cadre universitare ale ULBS și-au dat doar acorduri pentru scrierea cărților, alegerea tematicii și pentru accesul la biblioteca penitenciarului. Nu s-a întocmit niciun referat care să ateste caracterul științific al lucrărilor respective", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de către ULBS.

Comisia de Etică din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu are competența de a propune modificări ale Codului de etică și deontologie profesională, ori de câte ori constată anumite împrejurări și situații ce determină acest demers. Comisia de Etică din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu își propune, având în vedere situația dată, să desfășoare activități de aducere la cunoștința cadrelor didactice, recomandarea de a menține la un standard ridicat criteriile lucrărilor propuse spre publicare, se mai afirmă în comunicatul menționat.

Din cei cinci profesori universitari chemați să fie audiați, trei s-au prezentat săptămâna trecută la comisie, iar ceilalți doi, printre care și Mitropolitul Ardealului, au preferat să transmită în scris punctele lor de vedere.

Comisia de Etică a ULBS nu deține cele cinci lucrări științifice ale deținuților, printre care și cartea lui George Becali, "Iubirea milostivă și mântuitoare", lucrare pe care Mitropolitul Ardealului neagă că ar fi coordonat-o științific. Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că această lucrare a lui George Becali ar fi fost corectată de călugări de la schitul românesc de la Muntele Athos.

Cele cinci cadre didactice sunt conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea — directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă, prof. univ. dr. ing. Valentin Petrescu din cadrul Facultății de Inginerie și prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, și conf. univ. Doru Poiană de la Facultatea de Drept.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București