Sibiu: Conducerea SCJU admite că nu există consemnată în foaia pacientei cu gripă, decedate duminică, externarea la cerere

Sibiu: Conducerea SCJU admite că nu există consemnată în foaia pacientei cu gripă, decedate duminică, externarea la cerere

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a admis, miercuri, că medicul urgentist nu a consemnat în foaia pacientei care a decedat duminică în spital, fiind diagnosticată şi cu gripă, că bolnava ar fi dorit să plece acasă, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Decebal Todăriţă.

"Solicitarea pacientei de a părăsi UPU în vederea efectuării tratamentului Ambulatoriu prescris nu a fost consemnată de medic în Fişa de prezentare UPU, care conţine doar recomandările medicale de urmat. Cazul este în atenţia conducerii spitalului şi precizăm că a început un proces de reinstruire a personalului medical din Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea respectării tuturor procedurilor aplicabile în serviciul de urgenţă", a declarat Decebal Todăriţă.

Dacă familia femeii decedate în spital va face plângere la SCJU, o comisie de disciplină va investiga dacă medicul de la Urgenţă care a consultat-o sâmbătă, 25 ianuarie, şi a externat-o în acea zi, a procedat corect.

"În cazul în care primim o plângere, doctorul va fi chemat în comisia de disciplină şi vom comunica ce va decide comisia de disciplină", a explicat directorul spitalului, Cornel Benchea.

În context, medicul urgentist susţine că a trimis acasă pacienta după ce femeia ar fi solicitat acest lucru. Familia bolnavei spune că medicul minte şi că pacienta dorea să rămână internată. A doua zi, duminică, pacienta a ajuns la acelaşi spital, cu o ambulanţă, unde a şi decedat. La o săptămână după deces, reprezentanţii Institutului "Cantacuzino" la Bucureşti au confirmat că avea gripă, după ce au analizat o probă din plămânul pacientei, trimisă de la spitalul din Sibiu.

"Soţia mea nu s-a cerut acasă", a declarat, marţi, soţul pacientei . Acesta a adăugat că este nemulţumit că soţia sa nu a fost ţinută internată în spital.

"În data de 26 ianuarie, pacienta a revenit în Unitatea de Primiri Urgenţe adusă de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în stare gravă, cu alterarea probelor biologice şi a stării clinice. A fost examinată de o echipă multidisciplinară complexă şi a fost internată în cadrul Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă, ridicându-se suspiciunea de gripă pe baza testelor rapide. Starea generală a pacientei s-a degradat în continuare foarte rapid şi, din nefericire, în pofida eforturilor depuse de personalul medical, pacienta nu a mai putut fi salvată", au precizat reprezentanţii SCJU Sibiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante