Sibiu: Constantin Șovăială (PNL) va fi președintele Consiliului Județean, până la alegeri (surse)

Sibiu: Constantin Șovăială (PNL) va fi președintele Consiliului Județean, până la alegeri (surse)

Un liberal va fi noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, până la alegeri, după ce social-democratul Ioan Cindrea a fost demis luni din funcție, printr-un ordin al Prefecturii, au precizat pentru AGERPRES surse liberale. Viitorul președinte al CJ Sibiu va fi ales de către consilieri dintre cei doi vicepreședinți, Constantin Șovăială și Marcel Luca, ambii membrii PNL.

Contactat de corespondentul AGERPRES, vicepreședintele CJ Sibiu, Constantin Șovăială, a declarat că "urmează convocarea de îndată a consilierilor județeni, într-o ședință, în care se va vota un vicepreședinte cu atribuții de președinte' dintre el și colegul lui de partid, Marcel Luca.

Surse liberale au precizat luni, pentru AGERPRES, că PNL îl va propune pentru funcția de președinte al CJ Sibiu pe Constantin Șovăială.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a transmis presei, prin intermediul purtătorului de cuvânt al CJ, Radu Nechit, că a luat act de Ordinul prin care a fost schimbat, luni, din funcție .

"Domnul președinte a luat act de ordin și își rezervă dreptul de a face declarații în perioada următoare", a transmis Radu Nechit.

Cindrea a fost schimbat luni din funcție printr-un ordin semnat de subprefectul Anca Livia Șandru, căreia i-au fost delegate atribuțiile prefectului Ioan Ovidiu Sitterli, demisionar încă de vineri.

"Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului Președintelui Consiliului Județean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, a fost semnat, prin delegare de atribuții, de către doamna subprefect Anca Livia Șandru, astăzi, 7 martie 2016", se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu, remis luni, AGERPRES.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”