Sibiu: Criză de medici la DSP; unii au probleme cu auzul după numărul mare de anchete epidemiologice

Sibiu: Criză de medici la DSP; unii au probleme cu auzul după numărul mare de anchete epidemiologice

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, anunţă că instituţia pe care o conduce se confruntă cu o criză de medici epidemiologi, iar o parte din cei care lucrează s-au îmbolnăvit din cauza volumului prea mare de muncă, având probleme cu auzul.

"În acest moment, persoanele implicate în anchetele epidemiologice sunt în număr de şase şi care lucrează zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica. Când erau şi medicii şcolari, aveam 40. La şase oameni, când avem peste o sută, faceţi socoteală câte anchete revine unui om. O anchetă poate să dureze şi la o oră. Deci, într-o zi de lucru, un singur om ar trebui să lucreze peste 13-14 ore, la anchetele care îi revin. (...) Situaţia este destul de delicată, dar asta nu înseamnă că noi nu ne descurcăm. Chiar dacă din martie până acum, acei medici au stat cu telefonul la ureche, unii dintre ei, pot să vă spun, că aproape nu mai aud, pentru că în permanenţă au făcut acest lucru. Sunt situaţii care nu sunt cunoscute şi nu cred că ar fi bine să începem să le dezvoltăm, fiecare îşi face treaba acolo unde este pus. Sigur că da, şi medicii noştri s-au îmbolnăvit, nu de 'CORONA', dar de alte situaţii, dar şi dacă au fost bolnavi şi au fost acasă şi acolo au făcut aceste anchete", a explicat, marţi, Gabriel Budescu, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Din cauza crizei de medicii de la DSP, unele anchete epidemiologice suferă întârzieri.

"Ţinând cont de acest lucru, da, este adevărat, unele anchete care sunt mai simple, sunt rămase în urmă, dar incidenţa nu ţine de anchetă", a recunoscut directorul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, la ultimul concurs organizat în urmă cu o jumătate de an nu s-a reuşit angajarea celor doi epidemiologi de care ar mai fi nevoie.

Anchetele epidemiologice se fac de către un medic şi un medic epidemiolog, motiv pentru care directorul DSP face apel la medicii de familie să vină voluntari.

"Am cerut ajutorul medicilor de familie şi nu am găsit medici interesaţi care să vină, bineînţeles voluntar, să facă aceste anchete", a concluzionat Gabriel Budescu. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…