Sibiu: Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a fost reţinut

Sibiu: Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a fost reţinut

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită.

"În continuarea comunicatului din data de 08.12.2021 privind comiterea de către suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a infracţiunilor de delapidare, în formă continuată, trafic de influenţă, dare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prin ordonanţa din data de 08.12.2021 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost dispusă reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, urmând ca în cursul zilei să se aprecieze cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză", se arată într-un comunicat transmis de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

AGERPRES a solicitat o reacţie a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Sibiu referitoare la reţinerea directorului general, însă nu a primit niciun punct de vedere până la ora publicării ştirii.

Poliţiştii au efectuat miercuri 13 percheziţii în municipiul Sibiu şi în Bucureşti, ridicând documente de la 32 de adrese, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani în care este vizată o persoană din conducerea CCIA Sibiu.

Totodată, 35 de persoane au fost aduse la audieri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu., în anchetă se verifică şi cum s-au făcut plăţi nejustificate din suma de două milioane de euro, bani obţinuţi din înstrăinarea în decembrie 2018 a sediului CCIA Sibiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…