Sibiu: Fabrică închisă din cauza COVID-19; 25 de angajaţi internaţi în spital, peste 200 izolaţi la domiciliu

Sibiu: Fabrică închisă din cauza COVID-19; 25 de angajaţi internaţi în spital, peste 200 izolaţi la domiciliu

O fabrică de confecţii din municipiul Sibiu este închisă de 16 zile din cauza noului coronavirus şi este posibil să îşi reia activitatea abia luni, după un control al celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, 25 de angajaţi ai fabricii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi trataţi în trei spitale din municipiul Sibiu, în timp ce alţi 215 colegi de ai lor sunt în carantină la domiciliu. De asemenea, 360 de membri ai familiilor celor din care lucrează în fabrică au fost nevoiţi să stea în carantină la domiciliu.

"Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în cadrul societăţii producătoare de confecţii din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului raportul anchetei epidemiologice efectuate în cadrul focarului depistat în data de 08.08.2020 în cadrul acestei societăţi. În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv(...), identificate în perioada 30.07.2020 - 09.08.2020. În ceea ce priveşte măsurile dispuse de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, s-au izolat în spitale cazurile pozitive (...), s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacţi de serviciu şi 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societăţii s-a suspendat în perioada 08.08.2020 - 21.08.2020, urmând ca în 21.08.2020 Serviciul de Control în Sănătate Publică să verifice dacă sunt îndeplinite condiţiile de reluare a activităţii în data de 24.08.2020", se arată în comunicatul citat.

Fabrica unde a fost focarul de infecţie a fost dezinfectată cu o firmă autorizată, precizează Instituţia Prefectului Sibiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...