Sibiu: Ministrul Pintea spune că statul nu poate asigura cazarea la Charleroi a tatălui tânărului ars transferat în Belgia

Sibiu: Ministrul Pintea spune că statul nu poate asigura cazarea la Charleroi a tatălui tânărului ars transferat în Belgia

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că statul român nu-i poate asigura cazarea în Belgia tatălui tânărului ars din Piatra Neamţ, care a fost transferat joi la un spital din Charleroi.

"Statul român asigură transferul şi tratamentul pacienţilor. Tatăl lui ştiu că a fost cazat în spital. (...) Statul român asigură tratamentul şi cazarea pacientului. Repet, am asigurat transferul şi asigurăm costurile tratamentului. Pentru copiii până în 18 ani, statul român asigură cazarea părinţilor", a explicat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Comunitatea românilor din Belgia a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia tânărului ars în explozia de miercuri, de la Piatra-Neamţ, ca să poată fi lângă acesta, la Charleroi.

Unul dintre iniţiatorii campaniei, Cornel Radu-Loghin, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această acţiune umanitară menită să i se poată asigura tatălui tânărului cazare într-o locuinţă pentru lunga perioadă cât va sta alături de copilul său, care este internat în spitalul din Charleroi.

"Căutam cazare în Charleroi, cât mai aproape de Grand Hôpital De Charleroi - I.m.t.r., Rue de Villers 1, 6280 Loverval, Belgium! Această cerere este pentru tatăl lui Alexandru Băiaşu, tânărul de 29 de ani, victimă a incendiului din Piatra Neamţ, transferat ieri la acest spital. În acest moment, domnul Ionel Băiaşu a primit o cameră la subsolul spitalului, o cameră folosită de medicii de gardă, dar este o soluţie temporară. Va trebui să fie acolo, alături de Alexandru, săptămâni bune de acum înainte. (...) Vom publica periodic ce donaţii s-au făcut, cu păstrarea confidenţialităţii datelor personale a donatorilor", a scris Cornel Radu-Loghin.

Tânărul ars în urma unei deflagraţii produse, miercuri, într-un apartament din Piatra-Neamţ, a fost transferat, joi seară, cu arsuri pe 70 % din suprafaţa corpului, la o clinică de specialitate din Charleroi, Belgia.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, că tânărul are 50% şanse de supravieţuire, neputând fi încă operat, din cauză că starea lui este foarte gravă.

"Este 50 - 50, adică şansele. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie, este optimist în ceea ce-l priveşte, deşi starea lui este foarte gravă", a anunţat vineri dimineaţa, la Sibiu, ministrul Sorina Pintea. AGERPRES / (A - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…