Sibiu: Nepotul femeii moarte pe Transfăgărășan, acuzat de crimă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Sibiu: Nepotul femeii moarte pe Transfăgărășan, acuzat de crimă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Sibiu a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a nepotului femeii găsite moarte în urmă cu zece zile, pe Transfăgărășan, acesta fiind acuzat de procurori că a ucis-o prin ștrangulare.

"S-a admis propunerea. S-a dispus arestarea pe 30 de zile, începând de astăzi, până în 17 iunie, cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare și deja a formulat contestație", a precizat, pentru AGERPRES, Cornelia Prundaru, expert Tribunalul Sibiu.

Bărbatul acuzat de crimă se declară nevinovat. Acesta a fost ridicat, joi, când s-a întors din Italia cu avionul, pe Aeroportul Otopeni din București. Procurorii sperau ca el să se întoarcă în țară, cu mașina cu care a transportat cadavrul mătușii, pe care l-a abandonat pe Transfăgărășan. Procurorii urmează să ceară ajutorul autorităților italiene, pentru a recupera mașina cu care a fost transportată femeia ucisă. Nepotul urmărit penal pentru omor a fost surprins de camerele din trafic, montate pe DN1, în timp ce a transportat cadavrul de la Brașov, în județul Sibiu. Există și apeluri telefonice pe care bărbatul acuzat de crimă le-a făcut în ziua în care este acuzat că a abandonat cadavrul mătușii pe Transfăgărășan, acesta putând fi localizat cu ajutorul telefonului mobil.

"Raportat la probele administrate, s-a apreciat că sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârșită de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanța procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 199 Cod pen. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanța procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu din data 19 mai 2016, s-a dispus reținerea suspectului B.M.E., pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2016, ora 02.00", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a pus în mișcare acțiunea penală joi. Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu — Serviciul Investigații Criminale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Alba Iulia — Biroul de Analiză a Informațiilor Sibiu.

La data de 9 mai, în jurul orei 11.51, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la aproximativ 10 kilometri de localitatea Cârțișoara, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de partea carosabilă, se află un cadavru de sex feminin, așezat pe sol, mascat de vegetația existentă.

"Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent: proces verbal de cercetare la fața locului, fișa de constatări preliminare a Serviciului Județean de Medicină Legală (care a concluzionat că moartea a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin ștrangulare, fiind evidențiate leziuni traumatice la nivelul feței și membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mâna și care au avut un rol determinant în producerea decesului) și declarațiile martorilor audiați, a rezultat că între victima B.V. și nepotul său B.M.E. exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând amenințări repetate cu suprimarea vieții victimei", potrivit prim-procurorului adjunct Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

AGERPRES/(A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Nona Jalbă, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 București, duminică seara...