Sibiu: Primii 150 de muncitori români au plecat cu avionul în Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor

Sibiu: Primii 150 de muncitori români au plecat cu avionul în Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor

Primii 150 de muncitori români sezonieri care au plecat spre Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor, au decolat joi, de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, cu destinaţia Dusseldorf, a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Alexandra Păcurar.

"Avionul a decolat la ora 12.10 cu destinaţia Dusseldorf. Capacitatea maximă a aeronavei este 150 de locuri", a explicat Alexandra Păcurar.

Potrivit sursei citate, în următoarele zece zile sunt estimate alte zece zboruri cu destinaţia Germania.

Muncitorii plecaţi de la Sibiu au aterizat deja în Germania, potrivit DPA. Angajaţii români sezonieri ajută la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Se aşteaptă ca muncitori din România, Polonia şi Bulgaria să se numere printre cei de la bordul a două zboruri operate de Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, către Düsseldorf şi unul spre Berlin. Un zbor spre Karlsruhe în sud-vestul Germaniei este aşteptat vineri.

Nu au fost furnizate informaţii cu privire la numărul de muncitori care sosesc cu aceste zboruri.

Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicateţe de primăvară germană, precum şi a altor culturi.

Guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte, repartizaţi în mod egal în aprilie şi mai, notează DPA.

Până în prezent, au fost înregistraţi 20.000 de muncitori agricoli pentru recoltat, a declarat o purtătoare de cuvânt a Eurowings la Köln. AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?