Sibiu: Primul mall din municipiu, amendat de pompieri, după inaugurare

Sibiu: Primul mall din municipiu, amendat de pompieri, după inaugurare

Proprietarii primului centru comercial din municipiul Sibiu, deschis joi, au fost amendaţi imediat după inaugurare, cu suma de 50.000 de lei, pentru că au deschis magazinele fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

"Ieri, 14 noiembrie a.c., specialiştii din cadrul inspecţiei de prevenire a I.S.U. Sibiu , au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu .În urma verificărilor s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 50.000 ron, conform legii, pentru punerea în funcţiune a construcţiei fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu remis vineri AGERPRES.

Primul centru comercial din Sibiu s-a deschis, joi, fără a avea autorizaţie de securitate la incendiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă respingând recepţia "din motive de neîndeplinire a avizului şi a măsurilor".

"Noi am respins recepţia din motive de neîndeplinire a avizului şi a măsurilor", a declarat joi, pentru AGERPRES, comandantul ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii centrului comercial au depus, cu mai puţin de 24 de ore înainte de inaugurare, cererea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Directorul general centrului comercial, Dorinel Udma, a declarat că mall-ul nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu, însă dă asigurări că clienţii nu sunt în pericol.

"Siguranţa clienţilor şi a tuturor celor care ne trec pragul este cel mai important lucru pentru noi în acest moment. În acest punct avem depuse absolut toate documentele necesare pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor şi a tuturor documentelor necesare pentru ca desfăşurarea experienţei de cumpărături a clienţilor să se producă într-un mediu sigur. În ceea ce priveşte termenele, acestea depind de autorităţile locale", a explicat Dorinel Udma, joi, într-o conferinţă de presă.

Centrul comercial se află în zona centrală a municipiului Sibiu, lângă Gară. Complexul se întinde pe patru hectare, investiţia ridicându-se la peste 100 de milioane de euro. AGERPRES/(A,AS-Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: Promenada Sibiu / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina