Sibiu: Spitalul Judeţean ar putea efectua teste de coronavirus la cerere, contra cost, în funcţie de evoluţia pandemiei

Sibiu: Spitalul Judeţean ar putea efectua teste de coronavirus la cerere, contra cost, în funcţie de evoluţia pandemiei

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, singurul în care sunt trataţi pacienţii cu COVID-19, va analiza, în funcţie de evoluţia pandemiei, efectuarea de teste pentru noul coronavirus şi la cerere, contra cost, după modelul Spitalului de Pediatrie, primul care va oferi acest serviciu populaţiei.

"În momentul de faţă, în condiţiile adresabilităţii ridicate, SCJU Sibiu asigură testarea tuturor pacienţilor la care există suspiciune a infectării cu SARS-CoV-2 aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, tuturor pacienţilor din spitalele aflate în relaţie contractuală cu Spitalul Judeţean, a tuturor pacienţilor internaţi şi a personalului propriu, precum şi a personalului instituţiilor medico-sociale. În perspectivă, SCJU va analiza, în funcţie de evoluţia pandemiei şi de reglementările legale de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţiile de Sănătate Publică, posibilitatea ca analizele RT-PCR COVID-19 şi testele pentru determinarea anticorpilor (IgM şi IgG - anti SARS-CoV-2) să devină disponibile la cerere, contra cost", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde sunt trataţi copiii cu COVID-19, este primul din judeţ, unde atât minorii, cât şi adulţii îşi pot face la cerere, contra cost, analize RT-PCR şi teste pentru determinarea anticorpilor. Programarea pentru aceste analize se poate face telefonic, începând de pe 15 mai.

"Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pediatrie poate efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la preţul de 280 lei/test, precum şi teste pentru determinarea anticorpilor (IgM şi IgG - anti SARS-CoV-2), preţul fiind de 80 lei/test", potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost efectuate un număr de 3.163 de teste decontate de Ministerul Sănătăţii, în cele două spitale, la Pediatrie şi la Judeţean, conform celei mai recente informări oferite de către Prefectură. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși