Sibiu: Turiștii se bucură de un strat de zăpadă de 169 cm la Bâlea Lac și de 71 cm în stațiunea Păltiniș

Sibiu: Turiștii se bucură de un strat de zăpadă de 169 cm la Bâlea Lac și de 71 cm în stațiunea Păltiniș

Turiștii se pot bucura sâmbătă în județul Sibiu de cel mai mare strat de zăpadă din România, 169 de cm la Bâlea Lac și 71 cm în stațiunea Păltiniș, potrivit meteorologilor.

La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, cea mai sigură distracție este vizitarea sau cazarea în singurul hotel de gheață din țară și practicarea sporturilor de iarnă doar în vecinătatea cabanelor, pentru că în zonă riscul de producere de avalanșe este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Accesul la Bâlea Lac se face pe Transfăgărășan, în condiții de iarnă, până la Bâlea Cascadă, iar de aici transportul este posibil doar cu telecabina. Un drum dus-întors pe cablu între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac costă 60 de lei de persoană.

Drumul de acces între Rășinari și stațiunea Păltiniș este acoperit de zăpadă și se circulă în condiții de iarnă. În stațiunea Păltiniș, sâmbătă are loc un concurs de sănii, dedicat familiilor, pe pârtiile din complexul Arena Platoș.

"Înscrierea în concurs este gratuită iar concurenții vor urca în vârful pârtiei cu telescaunul. Casca de protecție, omologată pentru ski sau snowboard, este obligatorie și sunt permise, de asemenea, protecțiile de burete pentru coate și genunchi", se arată într-un comunicat de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…