Sibiu: Un turist a murit în avalanşa din munţii Făgăraş; alţi doi sunt răniţi

Sibiu: Un turist a murit în avalanşa din munţii Făgăraş; alţi doi sunt răniţi

Un turist a decedat şi alţi doi sunt răniţi, în urma avalanşei care a avut loc vineri în zona muchia Şerbotei din munţii Făgăraşului, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Cei trei făceau parte dintr-un grup de 11 turişti străini, care a fost surprins de avalanşă.

"Unul dintre turiştii surprinşi de avalanşă a fost găsit decedat. Mai sunt încă doi turişti accidentaţi uşor. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vom avea informaţii. Cel decedat va fi adus la Porumbacu de Sus", a precizat Adrian David.

Potrivit sursei citate, un elicopter SMURD a fost chemat să preia răniţii.

Salvamont România a anunţat vineri, pe Facebook, că a mai avut loc vineri, încă o avalanşă tot în munţii Făgăraş, în zona Capra.

În munţii Făgăraş este risc ridicat de avalanşă, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, spun meteorologii. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: Avalanse in Carpati/Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”