Sibiul ar urma să intre în carantină. Decizia va fi luată vineri, după ședința autorităților cu Raed Arafat

Sibiul ar urma să intre în carantină. Decizia va fi luată vineri, după ședința autorităților cu Raed Arafat

Autoritățile analizează posibilitatea ca Sibiul să intre în carantină, după ce la nivelul municipiului rata de infectare cu coronavirus a depășit 11 la mia de locuitori. Prefectura Sibiu a anunțat că vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

”Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a anunțat Prefectura Sibiu.

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat miercuri seara, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. ”Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea, potrivit publicației Turnul Sfatului

Întrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu să intre în carantină, prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză. ”În funcție de propunerile pe care le vor face specialiștii, având în vedere evoluția situației epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația este tot timpul în atenția echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Municipiul Sibiu și alte trei localități, propuse pentru carantinare de DSP

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul Național de Sănătate Publică. Potivit sursei citate, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu a declarat în cadrul ședinței CJSU că a propus intrarea municipiului Sibiu în carantină, însă până acum nu a primit niciun răspuns. ”DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități. Când vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor măsuri. Prin acea analiză de risc se propune carantinarea unor anumite localități, inclusiv municipiul Sibiu”, a precizat Budescu.

Localitățile în care s-a propus carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Județul Sibiu, primul care a depășit rata de incidentă de 7 la mia de locuitori

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale.

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sibiu a ajuns miercuri la 7,19, față de 6,89, anunțat în cursul zilei de marți. 

După Sibiu se situează judeţul Cluj, cu o rată de 6,9, urmat de judeţul Timiş cu 6,52 şi Sălaj cu 6,46. Rata de incidență în municipiul Sibiu este de 11,18, în creștere de aproape un procent, în două zile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?