Sibiul, judeţul cu cea mai mare rată de infectare: 13,43 rata în municipiul reşedinţă în prima zi de carantină

Sibiul, judeţul cu cea mai mare rată de infectare: 13,43 rata în municipiul reşedinţă în prima zi de carantină

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România cu cea mai mare rată de infectare, de 8,83 la mia de locuitori, în condiţiile în care în municipiul Sibiu rata a crescut la 13,42 luni, chiar în prima zi de carantină, informează Prefectura.

Municipiul Sibiu intrat luni în carantină înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 din judeţ, 13,43 cazuri infectate la mia de locuitori cumulat în ultimele 14 zile.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe primul loc se situează judeţul Sibiu, cu o rată de infectare de 8,83 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 8,32.

Această situaţie gravă înseamnă zero locuri libere pentru pacienţii COVID-19 în spitalele de adulţi din judeţ. Practic, doar copiii care se infectează şi au nevoie de spitalizare mai au locuri libere în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, patru locuri la ATI şi alte 35 libere în Secţia de Infecţioase.

Nu doar lipsa paturilor pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Sibiu este o problemă, dar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este nevoie de încă o staţie de oxigen, care ar urma să ajungă marţi, potrivit estimărilor oficiale. În acest moment, pacienţii COVID-19 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă beneficiază de o singură staţie de oxigen, care nu face faţă nevoii mari de oxigen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă