Sibiul, judeţul cu cele mai multe infectări: Directorul militar al DSP, încrezător că va fi depăşită situaţia cu bine

Sibiul, judeţul cu cele mai multe infectări: Directorul militar al DSP, încrezător că va fi depăşită situaţia cu bine

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSP) Sibiu, medicul militar Daniel Chelcea, a declarat, miercuri, că situaţia este dificilă epidemiologic, dar că are încredere că va fi depăşită cu bine, judeţul fiind primul în topul infectărilor din România.

 "Este în mod evident o situaţie dificilă. Sănătatea oamenilor. Vă asigur că personal voi depune toate eforturile necesare pentru a gestiona cât mai bine activitatea la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Am avut parte în această dimineaţă de discuţii cu mare parte a angajaţilor, urmând ca în continuarea zilei să vedem exact unde sunt situaţiile de urgenţă şi găsirea de soluţii pentru aceste situaţii. Am încredere că împreună vom depăşi cu bine această situaţie. Sănătatea oamenilor este principalul scop asupra căruia vom lucra neîncetat. Vă doresc multă sănătate", a declarat directorul militar al DSP Sibiu, medicul Daniel Chelcea, într-o conferinţă de presă.

Chelcea a declarat anterior, pentru AGERPRES, că urmează să controleze toate spitale sibiene. "În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, asta în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea", a precizat noul director al DSP Sibiu, care l-a înlocuit în funcţie pe medicul Gabriel Budescu, ce a demisionat vineri, din motive medicale.

Prezent la conferinţă, prefectul Mircea Creţu i-a mulţumit pentru sprijin vicepremierului Raluca Turcan.

"Am toată încrederea că toată activitatea DSP va fi coordonată cu succes şi astfel vom reuşi împreună să depăşim aceste zile critice din punct de vedere epidemiologic. (...) Pe această cale aduc mulţumiri doamnei vicepremier Raluca Turcan pentru implicare şi pentru sprijinul acordat în rezolvarea rapidă a acestei situaţii, astfel încât colaborarea între instituţii să fie una cât mai bună", a declarat prefectul Mircea Creţu.

 Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu rata a crescut la 13,63 marţi, în a doua zi de carantină, a informat marţi, Prefectura. AGERPRES-FOTO PE FLUX

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 VIDEO Imagini spectaculoase / Morun de 140 de kilograme eliberat în Dunăre, după ce polițiștii de frontieră au g…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

5 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral