Sibiul, judeţul cu cele mai multe infectări: Directorul militar al DSP, încrezător că va fi depăşită situaţia cu bine

Sibiul, judeţul cu cele mai multe infectări: Directorul militar al DSP, încrezător că va fi depăşită situaţia cu bine

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSP) Sibiu, medicul militar Daniel Chelcea, a declarat, miercuri, că situaţia este dificilă epidemiologic, dar că are încredere că va fi depăşită cu bine, judeţul fiind primul în topul infectărilor din România.



"Este în mod evident o situaţie dificilă. Sănătatea oamenilor. Vă asigur că personal voi depune toate eforturile necesare pentru a gestiona cât mai bine activitatea la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Am avut parte în această dimineaţă de discuţii cu mare parte a angajaţilor, urmând ca în continuarea zilei să vedem exact unde sunt situaţiile de urgenţă şi găsirea de soluţii pentru aceste situaţii. Am încredere că împreună vom depăşi cu bine această situaţie. Sănătatea oamenilor este principalul scop asupra căruia vom lucra neîncetat. Vă doresc multă sănătate", a declarat directorul militar al DSP Sibiu, medicul Daniel Chelcea, într-o conferinţă de presă.

Chelcea a declarat anterior, pentru AGERPRES, că urmează să controleze toate spitale sibiene. "În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, asta în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea", a precizat noul director al DSP Sibiu, care l-a înlocuit în funcţie pe medicul Gabriel Budescu, ce a demisionat vineri, din motive medicale.

Prezent la conferinţă, prefectul Mircea Creţu i-a mulţumit pentru sprijin vicepremierului Raluca Turcan.

"Am toată încrederea că toată activitatea DSP va fi coordonată cu succes şi astfel vom reuşi împreună să depăşim aceste zile critice din punct de vedere epidemiologic. (...) Pe această cale aduc mulţumiri doamnei vicepremier Raluca Turcan pentru implicare şi pentru sprijinul acordat în rezolvarea rapidă a acestei situaţii, astfel încât colaborarea între instituţii să fie una cât mai bună", a declarat prefectul Mircea Creţu.



Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu rata a crescut la 13,63 marţi, în a doua zi de carantină, a informat marţi, Prefectura. AGERPRES-FOTO PE FLUX


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro