Siegfried Mureşan: Guvernul PSD - ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii

Siegfried Mureşan: Guvernul PSD - ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii

Guvernul PSD - ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, în condiţiile în care România avea termen până pe 6 mai să se înscrie pentru a găzdui nou-înfiinţata autoritate, susţine europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

El i-a solicitat, vineri, premierului Viorica Dăncilă să explice "de ce a ales să dea cu piciorul şansei ca România să găzduiască în premieră o instituţie a Uniunii Europene".

"De două ori am făcut apel public Guvernului României să depună o candidatură serioasă pentru a găzdui această nouă instituţie europeană. Prima dată în martie, după ce Consiliul UE a publicat procedura de selecţie a noului sediu, a doua oară la începutul lunii aprilie, când am votat în Parlamentul European regulamentul privind funcţionarea instituţiei. Am insistat ca România să se înscrie în această competiţie fiindcă ştiam că are cele mai multe şanse să câştige. În primul rând fiindcă este una dintre cele 5 ţări membre ale UE care nu găzduiesc încă nicio instituţie europeană şi fiindcă este cea mai mare dintre aceste ţări. Celelalte ţări sunt Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Slovacia. În al doilea rând, fiindcă cerinţele privind facilităţile pe care trebuie să le aibă noul sediu şi noul oraş-gazdă pot fi îndeplinite cu uşurinţă de un sediu din Bucureşti", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Eurodeputatul a explicat că, la finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru ţări care nu găzduiau o instituţie UE şi-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava) şi Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), ţări şi oraşe mult mai mici şi cu resurse mai mici decât România şi Bucureşti.

"Letonia, o ţară cât 5 judeţe, găzduieşte deja o instituţie UE şi nu renunţă în a găzdui şi AEM. Aşa obţii lucruri în Europa! Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabil să obţină nimic pentru România în Europa. Este un nou mare eşec al Guvernului Dăncilă mai ales că se întâmplă în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE. Mai ales că această instituţie s-a înfiinţat în timpul preşedinţiei române şi, cel puţin teoretic, Guvernul ştia exact ce implică găzduirea acestei autorităţi. Cer prim-ministrului Dăncilă să iasă public şi să explice de ce a ales să dea cu piciorul şansei ca România să găzduiască în premieră o instituţie a Uniunii Europene!", a concluzionat europarlamentarul PNL. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…

5 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?