Siegfried Mureșan: Negocierile pentru bugetul UE 2019 s-au încheiat fără rezultat, principalul responsabil e Austria

Siegfried Mureșan: Negocierile pentru bugetul UE 2019 s-au încheiat fără rezultat, principalul responsabil e Austria

Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), Siegfried Mureșan, a anunțat luni noaptea pe Facebook că negocierile dintre statele membre pentru bugetul UE 2019 s-au încheiat fără rezultat, acuzând Austria că nu a putut obține consensul necesar.

”Cine este responsabilul principal? Președinția Austriacă a Uniunii Europene, care nu a reușit să producă consens între cele 28 de state și să aibă o poziție acceptabilă pentru Parlamentul European. Ce înseamnă asta? Înseamnă că se reia procedura bugetară de la zero”, a scris Mureșan.

”Riscul e să intrăm în anul 2019 fără un buget adoptat al UE. Ce înseamnă asta pentru Președinția Română a Consiliului UE? Înseamnă că trebuie să fie pregătită să gestioneze o situație de criză, dacă nu vom avea acord până la 31 decembrie. E pregătită?”, a mai scris pe Facebook europarlamentarul liberal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...