Siegfried Mureșan: Populația activă a scăzut cu un milion; Guvernul nu a creat locuri de muncă

Siegfried Mureșan: Populația activă a scăzut cu un milion; Guvernul nu a creat locuri de muncă

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că populația activă ocupată a scăzut, în ultimii cinci ani, cu un milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane în 2017, el adăugând că, dincolo de cauzele care țin de îmbătrânirea populației și sporul natural negativ, cei mai mulți sunt românii plecați la muncă în străinătate tocmai pentru că guvernul "nu a creat locuri de muncă pentru ei, așa cum a promis PSD".

 "Mai țineți minte milionul de locuri de muncă promis în 2012 de Guvernul PSD condus de Victor Ponta? Iată rezultatul, la cinci ani de la promisiune: populația activă ocupată — care cuprinde, pe lângă salariați, și pe patroni, liber-profesioniști și agricultori — a scăzut cu un milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017, conform datelor Institutului Național de Statistică, asta în timp ce numărul salariaților în economie a stagnat la 6,3 milioane de persoane. Unde au dispărut un milion de persoane din populația activă ocupată? Este simplu, dincolo de cauzele legate de îmbătrânirea populației și sporul natural negativ, care afectează fiecare economie, cei mai mulți sunt românii plecați la muncă în străinătate tocmai pentru că Guvernul nu a creat locuri de muncă pentru ei, așa cum, în mod mincinos, a promis PSD", afirmă Siegfried Mureșan, într-o declarație politică remisă luni AGERPRES.

El spune că, în prezent, "între 150.000 și 200.000 de români (...) părăsesc anual țara în căutarea unui loc de muncă mai bun, pentru că au înțeles că PSD i-a mințit doar ca să câștige voturi și că nu au de gând să se țină de promisiunile făcute".

"Guvernul PSD — ALDE ne promite, iată, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisiei Naționale de Prognoză, că va crea un milion de noi locuri de muncă în cinci ani, până în 2021. Aceeași minciună ca acum cinci ani! Cum știm că Guvernul PSD — ALDE ne minte din nou? Pentru că acționează în totală contradicție cu această promisiune luând exact acele măsuri care descurajează crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri", afirmă Mureșan.

Eurodeputatul susține, totodată, că actuala guvernare "a tăiat investițiile publice și schimbă cadrul fiscal de pe o zi pe alta, ceea ce sperie și ține departe potențialii investitori, iar actualii investitori români și străini trag semnale unul după altul și avertizează guvernul că deciziile sale vor duce la stagnarea creșterii economice și a creării de noi locuri de muncă".

"Nu putem avea locuri de muncă noi fără investiții noi, dar Guvernul a redus investițiile la un minim istoric și asta ca să folosească banii pentru creșteri de salarii nesustenabile", conchide Mureșan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”