Siegfried Mureșan: România a căzut șase locuri în Clasamentul global al competitivității sub Guvernul PSD - ALDE

Siegfried Mureșan: România a căzut șase locuri în Clasamentul global al competitivității sub Guvernul PSD - ALDE

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că România a căzut șase locuri în Clasamentul global al competitivității sub Guvernul PSD - ALDE, ocupând anul acesta locul 68 din 137 potrivit Raportului "Indexul Global al Competitivității 2017 - 2018", publicat de Forumul Economic Mondial.

 "Raportul ne arată că România se află sub Polonia și Bulgaria și în ceea ce privește infrastructura, sănătatea, educația, eficiența pieței forței de muncă și inovarea. Sunt exact domeniile la care investitorii se uită și de care țin cont atunci când vor să investească sau să își extindă activitatea într-o țară. (...) Guvernul PSD — ALDE trebuie să înțeleagă că acestea sunt efectele lipsei reformelor economice și a investițiilor în educație și infrastructură. În loc să întărească economia și să creeze condiții favorabile mediului de afaceri, tot ce vedem din partea actualului Guvern sunt creșteri de salarii și cheltuieli guvernamentale nesustenabile, o îndatorare tot mai mare la dobânzi tot mai crescute și un cadru fiscal lipsit de predictibilitate. Prin aceste măsuri, PSD și ALDE alungă investitorii și aceștia vor alege să investească în alte țări din regiune unde găsesc condiții mai bune și predictibilitate, adică opusul a ceea ce le oferă guvernarea PSD — ALDE", afirmă Siegfried Mureșan, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Potrivit europarlamentarului, în competiția pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente, România se află cu mult în urma contracandidaților săi.

"Vrem să relocăm de la Londra în România Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), dar România este codașă la cele mai importante capitole de care se ține cont când se decide o astfel de relocare, ne aflăm cu mult în urma contracandidaților noștri chiar țări din regiune, nu mai vorbesc despre Viena, Amsterdam, Barcelona sau Milano. (...) În 9 luni de guvernare a PSD și ALDE am căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivității și ne aflăm cu 19 locuri în urma Bulgariei. Deficitul s-a dublat de la începutul anului până în prezent, ratele la creditele imobiliare și cu dobândă variabilă cresc și ele în condițiile în care indicele ROBOR, în funcție de care se calculează dobânda, aproape s-a dublat în ultimele 8 luni, de la 0,8% la 1,46%, prețul la combustibili a crescut, ceea ce produce un efect în lanț de creștere a tuturor prețurilor", susține Siegfried Mureșan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși