Silvia Moldovan (FSPAR): Solicităm legea salarizării unitare, depolitizarea funcției publice și tichete de masă pentru bugetari

Silvia Moldovan (FSPAR): Solicităm legea salarizării unitare, depolitizarea funcției publice și tichete de masă pentru bugetari

Președintele Federației Sindicatelor Pro Administrație din România (FSPAR), Silvia Moldovan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice conține măsuri 'discriminatorii', iar din acest motiv sindicaliștii solicită adoptarea Legii salarizării unitare, în care valoarea de referință să fie nivelul salariului minim garantat în plată, în caz contrar urmând să fie declanșate acțiuni de protest.

'Federația Sindicatelor Pro Administrație din România a solicitat Guvernului României, în repetate rânduri, prin adrese și memorii, punerea în aplicare, în regim de urgență, a Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, în care valoarea de referință să fie nivelul salariului minim garantat în plată, alături de alte revendicări justificate precum: depolitizarea funcției publice, dreptul la negocieri, acordarea tichetelor de masă pentru toți bugetarii. Federația își exprimă totalul dezacord față de măsurile discriminatorii reglementate de OUG nr.20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal bugetare. Aceste măsuri sunt menite să accentueze discrepanțele dintre instituțiile și autoritățile publice în ce privește salarizarea personalului angajat', a arătat Silvia Moldovan.

Ea a spus că adoptarea OUG 20/2016 a dus la creșterea nemulțumirilor angajaților din administrația publică locală, 'care au fost profund discriminați, fiind excluși din rândul celor care beneficiază de majorări salariale", deși fac parte din categoria cea mai slab salarizată dintre bugetari, peste 70% având salariul la nivelul salariului minim garantat în plată.

'Acordarea unor salarii discreționare justifică lipsa de interes a Guvernului pentru punerea în aplicare a Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, care ar defavoriza clientela beneficiară a unor salarii preferențiale. Constatăm cu regret că salarizarea unitară nu este dorită nici de către unii lideri de sindicat, ea nefăcând parte din revendicările susținute de către aceștia. Preferă solicitarea unor creșteri salariale procentuale care sunt în avantajul celor cu salarii mari și care determină accentuarea discrepanțelor salariale, precum și creșterea perioadei de implementare a Legii, ținând cont de sursele necesare. Ori, în opinia noastră, numai o salarizare decentă, pe măsura muncii depuse și a răspunderii asumate, poate duce la o administrație performantă', a arătat lidera FSPAR.

Silvia Moldovan a precizat că Federația Sindicatelor Pro Administrație din România va declanșa o serie de acțiuni de protest și că, în perioada 21-23 iunie 2016, va participa la Consiliul General al Confederației Naționale Sindicale 'Cartel Alfa' la care se va discuta calendarul acestor acțiuni.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…