Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CCR

Simina Tănăsescu a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CCR

Simina Tănăsescu a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au mai fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele Senatului Şerban Valeca, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, membri ai CCR, consilieri prezidenţiali şi de stat.

"Vă doresc mult succes în această funcţie. Este important pentru noi", i-a transmis preşedintele Iohannis Siminei Tănăsescu.

Pe 6 mai, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea în funcţia de judecător la CCR a Siminei Tănăsescu, pentru un mandat de 9 ani, începând cu 9 iunie.

Simina Tănăsescu a fost până anul trecut consilier prezidenţial. Aceasta şi-a dat demisia din funcţie în iunie 2018 după ce a avut o discuţie cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...