Simona Halep, a doua oară în semifinalele Miami Open. Ea şi-a asigurat urcarea de pe locul 3 pe locul 2 WTA

Simona Halep, a doua oară în semifinalele Miami Open. Ea şi-a asigurat urcarea de pe locul 3 pe locul 2 WTA

Simona Halep, a doua oară în semifinalele Miami Open. Ea şi-a asigurat urcarea de pe locul 3 pe locul 2 WTA. Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, miercuri, cu 6-4, 7-5, pe jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Într-un meci incredibil, Halep a fost nervoasă, şi-a certat staful, a pierdut cinci ghemuri la rând, a salvat trei mingi de set, în al doilea set, reuşind totodată să câştige şase ghemuri la rând. Ea mai are nevoie de o victorie la Miami pentru a reveni pe locul I WTA, relatează  News.ro .

Simona Halep a stat, miercuri, mai mult cu ochii în tribune, pe echipa ei, de parcă de acolo venea pericolul, nu din teren, de dincolo de fileu. Ea a întâlnit o jucătoare bună, dar care nu a excelat la niciun capitol şi pe care ar fi trebuit să o învingă mai clar.

Halep şi-a ţinut permanent adversara în mişcare, stânga-dreapta. A fost agresivă, a căutat să-i ridice mingile mai mult chinezoaicei, o tactică funcţională şi să puncteze ori de câte ori a avut ocazia. În acelaşi timp, Halep a ţinut-o pe tabelă pe Wang prin numeroasele greşeli neforţate comise. Jucătoarea de pe locul 18 mondial nu s-a remarcat decât prin tenacitate, printr-o defensivă cu efort generos, dar şi prin uşurinţa cu care a risipit avantajele avute în unele ghemuri.

Halep a început meciul cu break, dar şi-a cedat imediat serviciul. Românca a câştigat apoi trei ghemuri la rând, două pe serviciul rivalei şi s-a desprins la 4-1. Wang a făcut rebreak, a câştigat următorul ghem şi a strâns scorul la 3-4.

La acest scor, Simona Halep şi-a chemat antrenorul, pe Daniel Dobre, pentru a-l certa că el şi ceilalţi membri ai stafului aplaudă când greşeşte şi nu o fac cu energie când are nevoie. La finalul "on court coaching-ului", Dobre a repetat ce are de făcut: "Deci aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine. Da?"

Descărcată de nervii pe staf, Halep a menţinut avantajul break-ului şi a închis setul cu 6-4, după 45 de minute de joc.

Şi în setul al doilea Halep a început bine, cu break. A urmat apoi o cădere adâncă, greu de explicat. Mereu cu ochii în tribune, Halep a devenit din nou nervoasă pe comportamentul echipei ei, căreia i-a transmis prin semne nemulţumirea. Halep a început să irosească punct după punct, pierzând cinci ghemuri la rând, într-o serie neverosimilă prin modul în care a făcut-o (a cedat 12 puncte la rând).

La fel de bruscă şi neverosimilă a fost revenirea. Dacă Wang a luat 12 puncte la rând, fostul lider WTA nu s-a lăsat mai prejos şi a procedat la fel. Greu de spus ce s-a declanşat în interiorul Simonei Halep şi cum a reuşit să întoarcă la 180 de grade o evoluţie catastrofală. În urma acestei metamorfoze, jucătoarea română a câştigat şase ghemuri la rând, salvând şi trei mingi se set (0-40), la scorul de 4-5. Setul şi meciul l-a câştigat după 7-5 şi după aproape o oră şi 40 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre jucătoarele cehe Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, şi Marketa Vondrousova, locul 59 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu 354.000 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...