Simona Halep a putut trece peste dezamăgirea necalificării în semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep a putut trece peste dezamăgirea necalificării în semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep a putut trece peste dezamăgirea produsă de ratarea calificării în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, jucătoarea de tenis din România spunându-și că a avut un an bun, în care a devenit pentru prima oară numărul 1 mondial, comentează Reuters.

Simona Halep, principala favorită, nu a reușit calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor , vineri, după ce a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-4, în ultimul meci din Grupa Roșie a competiției. Simona Halep (26 de ani) avea nevoie de victorie pentru a accede în semifinale.

"E un sentiment plăcut că s-a terminat, fiindcă a fost ca un maraton în ultimele luni, când s-au întâmplat multe lucruri și a fost și puțină presiune", a declarat Halep.

Ea a apreciat că a jucat "mai bine" în meciul cu Svitolina decât în cel cu Caroline Wozniacki, când a fost surclasată cu 6-0, 6-2.

"Am făcut tot ce-am putut și am vrut să câștig, dar pur și simplu nu s-a întâmplat. Ea (Svitolina) a jucat cu adevărat bine și a meritat să câștige. Nu sunt tristă. Sigur că sunt supărată că am pierdut, dar a fost un an formidabil și sunt bucuroasă să merg acum în vacanță", a precizat Halep.

Ea a mărturisit că a trecut rapid peste dezamăgirea ratării calificării în semifinale. "După șapte minute. În vestiar am spus că a fost un an formidabil", a afirmat finalista din 2017 de la Roland Garros. Ea a devenit la începutul lui octombrie lider mondial și va rămâne în această poziție dacă jucătoarea cehă Karolina Pliskova nu va câștiga Turneul Campioanelor.

În ciuda eșecului de vineri, Halep a aflat că este aproape să încheie sezonul ca lider mondial.

"A fost cu adevărat bine că am putut ajunge numărul unu mondial în acest an. A fost obiectivul meu, așa că mă simt bine. Am sentimentul că am luptat. Am luptat până la sfârșit. A fost un meci bun. Nu extraordinar, dar un meci bun", a afirmat sportiva din Constanța.

Halep a debutat luni cu o victorie la actuala ediție a Turneului Campioanelor, 6-4, 6-2 cu jucătoarea franceză Caroline Garcia (8 WTA). Românca a fost surclasată însă miercuri de daneza Caroline Wozniacki (N. 6).

Românca a trecut de grupă doar la prima sa participare la Singapore, în 2014, când a jucat finala cu Serena Williams.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...