Simona Halep admite că se confruntă cu probleme de sănătate mintală, după scandalul de dopaj

Simona Halep admite că se confruntă cu probleme de sănătate mintală, după scandalul de dopaj

Simona Halep a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru Euronews, că a fost afectată, din punctul de vedere al sănătății mintale, de scandalul în care este implicată de mai bine de un an.

Simona Halep e suspendată de 14 luni. Captură TV Euronews

Suspendată din tenis timp de 4 ani de Agenția Internațională a Integrității în Tenis, după ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping realizat la US Open 2022, românca a acordat un amplu interviu, în care a făcut câteva dezvăluiri. Printre ele, și faptul că șocul anunțului dopajului și scandalul în care a fost implicată ulterior i-a afectat sănătatea mintală.

Vorbind despre cele 14 luni trecute din momentul în care a fost suspendată din tenisul profesionist, Simona Halep le-a catalogat drept formând un proces „foarte dureros, plin de emoții, supărător, pentru că știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată” a spus Simona Halep pentru Euronews .

Spune că nu a greșit cu nimic

„Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală” a completat Simona Halep, în același interviu.

Românca a mai aruncat câteva săgeți către fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, care a recunoscut cu întârziere faptul că el este vinovatul moral al dopajului Simonei, că mulțumește tuturor celor care i-au trimis mesaje de încurajare dar și că speră într-o decizie favorabilă la TAS. ”Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou”, a încheiat Halep.

Audierea ei la Tribunalul Sportiv de la Lausanne va avea loc între 7 și 9 februarie anul viitor, în timp ce un verdict - care poate fi reducerea pedepsei, păstrarea acesteia, dar și majorarea ei - este așteptat la câteva luni după, cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB