Simona Halep ar putea renunța la Jocurile Olimpice de la Rio de teama virusului Zika

Simona Halep ar putea renunța la Jocurile Olimpice de la Rio de teama virusului Zika

Cea mai bună jucătoare română de tenis a ultimilor ani, Simona Halep, ar putea renunța la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) de teama virusului Zika, după cum a afirmat sportiva într-un interviu acordat agenției Reuters.

''Trebuie să caut informații despre acest virus'', a afirmat Halep, luni, după victoria din primul tur de la Wimbledon.

''Am întrebat mulți doctori (despre Zika) și voi vorbi cu medicii din nou după acest turneu'', a precizat finalista din 20145 de la Roland Garros.

''Am auzit că și dacă nu ești însărcinată în acel moment și iei virsul, când rămâi însărcinată virusul se activează. Sunt foarte îngrijorată'', a mai spus Halep.

Oficialii americani din domeniul sănătății au concluzionat că infecțiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului și duce la serioase probleme de dezvoltare, precizează Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat că există un consens științific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulți.

''Intenționez să merg (la Rio), dar trebuie să fiu sigură că e sigur. Când joc tenis sănătatea mea este cel mai important lucru'', a mai spus numărul cinci mondial.

''E periculos pentru femei și mulți sportivi s-au retras de la Rio din același motiv. E o adevărată dilemă când e vorba de sănătatea ta, deci nu pot spune nimic sigur acum (dacă voi renunța sau nu'', a afirmat jucătoarea de 24 de ani.

Mai mulți jucători de golf, printre care Rory McIlroy, Vijay Singh, Adam Scott, Charl Schwartzel și Louis Oosthuizen s-au retras de la Jocurile de la Rio din cauza virusului amintit.

Halep a precizat că nu primit nicio informație în acest sens de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar speră să aibă o imagine mai completă legată de Zika după Wimbledon.

''După acest turneu voi lua o decizie. Aș fi dezamăgită dacă ar trebui să mă retrag de la JO, deoarece îmi place mult ceremonia de deschidere și sentimentul că ești acolo alături de toți românii'', a mărturisit Halep.

''Olimpiada are o mare însemnătate pentru țara noastră, dar sănătatea mea este cel mai important lucru. Trebuie să am grijă de corpul meu'', a conchis Simona Halep.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”