Simona Halep, calificată în optimile de finală la Roland Garros

Simona Halep, calificată în optimile de finală la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 6 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingând-o în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, pe japoneza Naomi Osaka, într-o partidă din turul al treilea al competiției, disputată vineri.

Halep (24 ani), a șasea favorită a turneului parizian, și-a asigurat un cec în valoare de 173.000 euro și 240 de puncte WTA în urma acestui succes.

Reprezentanta țării noastre o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea întâlnirii dintre cehoaica Lucie Safarova (nr.11) și australianca Samatha Stosur (nr.21).

Tot vineri, perechea compusă din românul Florin Megea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat în turul al treilea al probei de dublu masculin de la Roland Garros, după victoria cu 6-3, 6-4 înregistrată în fața cuplului francez Gregoire Barrere/Quentin Halys.

Mergea și Bopanna vor întâlni în turul următori câștigătorii meciului dintre perechile Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia) și Brian Baker/Marcus Daniell (SUA/Noua Zeelandă).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...