Simona Halep, calificată în turul al treilea la Miami Open (WTA)

Simona Halep, calificată în turul al treilea la Miami Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului WTA Premier de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, joi, după ce a dispus de rusoaica Daria Kasatkina cu 6-3, 7-5.

Halep (24 ani, 5 WTA) a încheiat conturile după o oră și 24 de minute cu rusoaica de 18 ani (36 WTA), dar meciul se putea încheia și mai rapid dacă românca nu se complica în setul al doilea, în care a condus cu 5-2, dar și-a pierdut cumpătul din cauza unei decizii a arbitrilor. Kasatkina a revenit și a restabilit egalitatea, 5-5, dar Halep s-a calmat și a luat două ghemuri, obținând victoria.

Simona Halep a reușit 24 de lovituri direct câștigătoare, în timp ce Kasatkina a avut 10 ''winners''. Românca a comis 33 de erori neforțate, iar rusoaica a avut 44.

Halep, semifinalistă anul trecut la Miami Open, și-a asigurat un cec de 36.170 dolari și 65 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe germanca Julia Goerges, victorioasă cu 3-6, 6-1, 6-4 în fața australiencei Samantha Stosur, cap de serie numărul 26.

Simona Halep și Julia Goerges (27 ani, 66 WTA) se vor întâlni pentru a treia oară, într-o avanpremieră a meciului de Fed Cup de la Cluj-Napoca, dintre România și Germania.

În cele două partide anterioare, Goerges s-a impus în 2009, în calificări, la Paris, cu 6-4, 2-6, 6-3, iar Halep a învins în 2014, în primul tur la Madrid, cu 6-2, 6-0.

În alt meci jucat joi, la dublu, perechea româno-spaniolă Raluca Olaru/Lara Arruabarrena a fost învinsă de cuplul Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India), cu 6-0, 6-4, în 59 de minute. Olaru și Arruabarrena vor fi recompensate pentru participare cu 11.860 dolari și 10 puncte WTA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”