Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

"Cred că pentru toate jucătoarele cel mai important lucru e să termine anul pe primul loc, dar nu va fi ușor. Aici toată lumea va juca cel mai bun tenis, iar fiecare meci va fi ca o finală, cum am mai spus-o de multe ori'', a afirmat Halep.

"Nu mă gândesc la acest lucru. Joc mai bine când nu mă gândesc la primul loc, așa că am multă experiență anul acesta. Voi încerca să da tot ce pot mai bun, să fiu concentrată la ceea ce trebuie să joc în fiecare meci și vom vedea la sfârșit cine va fi numărul unu", a adăugat românca.

Simona Halep a comentat și componența grupei sale, Grupa Roșie, de la Singapore, din care mai fac parte Elina Svitolina, Caroline Wozniacki și Caroline Garcia: "Trebuie să alerg mult în grupa mea. Toate jucătoarele se mișcă bine. Nu am lovituri puternice, se știe. Garcia joacă mai tare și lovește mingea în forță. Va fi o grupă foarte dificilă. Fiecare meci va fi greu. Avem cele mai bune opt jucătoare din lume și toate joacă un tenis nebunesc. Vreau să încerc să câștig fiecare meci".

''M-am antrenat în fiecare zi de când sunt aici. Terenul e un pic lent. Lemnul face diferența, e greu pentru picioare, dar e un teren bun. E pentru al patrulea an când joc pe același teren, așa că nimic nu s-a schimbat. Va fi bine. Nu știu dacă va fi suprafața perfectă pentru mine, dar în 2014 am jucat meciuri bune aici (a învins-o pe Serena Williams și a jucat finala, n. red.), așa că aștept cu nerăbdare să joc și mă voi bucura de fiecare moment", a mai spus Simona Halep.

Halep s-a referit și la poziția de lider WTA pe care o ocupă în prezent, după ce a ratat mai multe ocazii să urce pe prima poziție în clasamentul mondial: "Înăuntru pot spune că s-a schimbat ceva. Sunt foarte fericită pentru ce am reușit. Dar în afară totul e normal, lucruri normale, nimic nu s-a schimbat. Doar că trebuie să muncesc mai mult pentru a-l păstra (zâmbind). Sunt aici ca să mă bucur de fiecare moment și vom vedea ce se va întâmpla''.

"Visul s-a îndeplinit. Este cel mai frumos sentiment pe care l-am avut în cariera mea din tenis. Mă bucur de moment și nu pot descrie în cuvinte ceea ce simt. Acum sunt bucuroasă când merg la teren", a mai spus Halep.

Simona Halep, principala favorită, va juca luni primul său meci din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore, contra franțuzoaicei Caroline Garcia (N. 8), de la ora 14,30 (ora României). După partida Halep — Garcia va avea loc și celălalt meci din prima etapă a Grupei Roșii, între Elina Svitolina (Ucraina/N. 5) și Caroline Wozniacki (Danemarca/N. 6).

Simona Halep o conduce pe Garcia (24 ani, 9 WTA) cu 2-1 în confruntări, victorii obținute în 2016 la Sydney, cu 6-4, 2-6, 6-1, în optimi, și anul acesta, în sferturi, la Toronto, cu 6-4, 6-2. Garcia a învins recent, în finală la Beijing, cu 6-4, 7-6 (3), succes care i-a adus în mare măsură calificarea la Turneul Campioanelor.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”