Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut cu Cibulkova

Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut cu Cibulkova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă, joi, de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (5), în ultimul lor meci din Grupa Roșie a competiției de la Singapore.

Halep, a treia favorită a competiției și numărul patru mondial, părăsește acest turneu după faza grupelor pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2014 a jucat finala cu Serena Williams.
Halep a cedat după o oră și 48 de minute în fața numărului opt mondial, la capătul unui set secund foarte disputat.

Românca a evoluat cu un bandaj la genunchiul piciorului stâng și a arătat o mobilitate redusă în deplasarea sa pe teren, în fața unei adversare căreia îi place să lupte pentru fiecare punct, să alerge pentru fiecare punct.

Cibulkova a rămas în cărți pentru calificare după acest succes, având nevoie de o victorie reușită de Angelique Kerber în fața americancei Madison Keys în două seturi.

Halep a început rău meciul cu Cibulkova, pierzând primele trei ghemuri, în care a reușit să ia doar un punct (ultimele două ghemuri le-a cedat la zero). Românca a dat semne de revenire și a reușit să câștige trei ghemuri (ultimul la zero), dar Cibulkova și-a păstrat avantajul luat și s-a impus cu 6-3 în primul set, după doar 30 de minute.

Setul secund a fost deosebit de disputat, cu accente de dramatism pe alocuri, Simona făcând față cu greutate din punct de vedere fizic. Cibulkova a început cu break, dar Halep a reușit să restabilească egalitatea (1-1), iar apoi fiecare și-a făcut serviciul (2-2). Cibulkova a reușit un nou break (3-2), dar Simona a replicat și ea (3-3), însă nu a reușit să își fructifice serviciul (4-3 pentru Cibulkova), egalând apoi la capătul unui ghem lung de aproape zece minute (4-4). Halep și-a câștigat serviciul în cele din urmă (5-4), după ce a salvat câteva mingi de break, iar apoi fiecare și-a făcut serviciul (6-6), meciul ajungând în tiebreak. Halep a luat primul punct, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei. Românca a egalat (3-3, 4-4) și apoi a condus, dar a pierdut trei puncte la rând, setul, meciul și calificarea în semifinale.

Halep a reușit doar 10 mingi direct câștigătoare în acest meci, față de 32 ale adversarei, însă a comis mai puține erori neforțate (13-27).

Cibulkova are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, câștigând de trei ori pe hard și o dată pe iarbă. Halep s-a impus în ambele întâlniri jucate pe zgură, ultima anul acesta, în finala de la Madrid, cu un sec 6-2, 6-4.

În urma participării sale la Turneul Campioanelor, Halep va primi 153.000 de dolari și 500 de puncte WTA. În primele sale meciuri, Simona a învins-o pe americanca Madison Keys cu 6-2, 6-4 și a fost învinsă de Angelique Kerber cu 6-4, 6-2.

Kerber este calificată deja în semifinale după meciul Halep — Cibulkova.
Simona Halep încheie sezonul cu trei titluri câștigate, la Madrid, București și Montreal.

 AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria