Simona Halep, eliminată în primul tur la Australian Open

Simona Halep, eliminată în primul tur la Australian Open

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep poate fi considerata o "cometa" pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open, jucatoarea noastra parasind primul Grand Slam al anului inca din runda inaugurala. Shelby Rogers (SUA - 52 WTA) a castigat dupa doar o ora si 15 minute un meci pe care l-a dominat in intregime, scor 6-3, 6-1.

La distanta de doar un an de zile, Simona pleaca de la Australian Open dupa un singur meci, numarul patru WTA avand o evolutie modesta impotriva numarului 52 mondial. Jocul Simonei a aratat rau in aproape toate compartimentele: deplasare departe de zilele bune, agresivitate scazuta si chiar spre zero in unele momente, serviciu atacabil, backhand ezitant si un forehand care nu a fost in stare sa o aduca in situatia de a conduce punctele.

"Mi s-a parut ca Simona a avut unele probleme fizice. A inceput bine partida, dar odata cu trecerea timpului jocul sau a aratat rau. Halep a fost eliminata, este o mare dezamagire" - Mats Wilander, la Eurosport.

Pentru participarea la Australian Open, Simona Halep va primi 35.000 de euro si 10 puncte WTA.

Halep a deschis turneul de la Melbourne pe Arena Rod Laver, dar a jucat la fel de slab ca în meciul anterior, cu sportiva cehă Katerina Siniakova, disputat în turul secund de la Shenzhen.

Simona Halep a lăsat impresia că nu este în plenitudinea forţelor fizice, fiind surclasată de Rogers. Românca a fost lipsită de agresivitate şi de combativitate, serviciul ei al doilea a fost la pământ, iar mişcarea din teren departe de cea cu care a impresionat lumea tenisului. Dincolo de fileu, Rogers a fost ceea ce nu a reuşit Halep, să servească şi să returneze puternic, să joace pe pe marginile terenului şi să domine meciul.

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 2-3, când Halep a ratat un voleu şi Rogers a obţinut break-ul. A fost suficient pentru ca americanca să-şi treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 46 de minute.

Setul secund a fost la discreţia lui Rogers, care nu a mai cedat decât un ghem, primul. Ea s-a impus cu 6-1, după alte 29 de minute.

În faza următoarea, Shelby Rogers va evolua cu învingătoarea din meciul dintre australianca Ashleigh Barty, locul 223 WTA, beneficiară a unui wild card, şi germana Annika Beck, locul 50 WTA.

Anul trecut, Halep a pierdut în primul tur la Melbourne, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cu scorul de 6-4, 6-3. Românca a obţinut cea mai bună performanţă la Australian Open în 2015 şi 2014, când a atins faza sferturilor de finală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…