Simona Halep, eliminată în turul al treilea al Miami Open, după un meci de trei seturi cu Agnieszka Radwanska

Simona Halep, eliminată în turul al treilea al Miami Open, după un meci de trei seturi cu Agnieszka Radwanska

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu 3-6, 6-2, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 32, în turul al treilea al Miami Open, relatează  News.ro .

În primul set, Simona Halep a jucat mai bine decât a făcut-o în ultimele două partide, cu Naomi Osaka şi cu Oceane Dodine, dar evoluţia româncei fost destul de oscilantă. Două ghemuri bune, apoi unul-două mai slabe, urmate de altele mai reuşite şi iar altele slabe. Halep a fost agresivă, a condus jocul fără să aştepte greşeala de dincolo de fileu, a căutat marginile laterale ale terenului şi şi-a pus sub presiune rivala. Lucrurile bune au fost peste cele rele, în această parte a jocului, dar acest raport se va schimba repede, după primul set.

Ca de obicei, fără un motiv serios, Halep a intrat în zona negativă a personalităţii ei, în setul al doilea, după un ghem slab făcut pe propriul serviciu, la 0-1. Aşa au apărut nervii, nerăbdarea, care au dus la soluţii nepotrivite şi numeroase greşeli în evoluţia liderului WTA (44-18 erori neforţate, 31-13 puncte câştigătoare).

Radwanska a făcut jocul ei caracteristic, defensiv, tehnic, cu ruperi de ritm, cu mingi apropiate de linia de fund a terenului, şi-a pus adersara să muncească pentru fiercare punct, neoferind cadouri. În plus faţă de Simona Halep, poloneza a fost calmă, indiferent de scorul de pe tabelă, iar liniştea cu care a abordat fiecare punct a ajutat-o să triumfe

Halep s-a distanţat la început la 2-0, după un break în ghemul secund. Radwanska a răspuns cu rebreak, la fel românca, înainte de a urca scorul la 4-1. Poloneza a reuşit două ghemuri la rând, apoi Halep a făcut acelaşi lucru şi şi-a trecut setul în palmares, cu 6-3, după 32 de minute.

Aproape nimic din ceea ce a fost bine realizat de Halep în primul set nu s-a mai regăsit în al doilea, şi pe fondul unui joc superior al adversarei. Radwanska a fost mai precisă, corectându-şi în special serviciul, unul slab până atunci. Cu patru ghemuri câştigate la rând, jucătoarea poloneză şi-a pus opţiunea clară pe câştigarea setului, chiar dacă Halep a avut o răbufnire, reducând scorul la 2-4. A fost prea puţin pentru sportiva română, care s-a înclinat cu 2-6, după o oră şi două minute.

Decisivul a fost început mai bine de Halep, cu un joc mai apropiat de ceea ce a prestat în prima parte. Ea a avut 2-0, după un break la debut, dar din nou propriile greşeli şi evoluţia de calitate a polonezei au anulat avantajul şi înclinat balanţa de cealaltă parte. Sportiva din Polonia a câştigat şase din următoarele şapte ghemuri, şi s-a impus cu 6-3, după o oră şi 44 de minute de joc.

Radwanska va evolua în optimi cu letona Anastasija Sevastova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 20, şi Victoria Azarenka din Belarus, locul 185 WTA, beneficiară a unui wild card.

Premiul pentru participarea în turul trei pe tabloul de simplu la Miami Open este de 47.170 de dolari şi 65 de puncte.

Pentru Simona, Halep, prima parte a sezonului de simplu, cea pe hard, s-a încheiat. Urmează sezonul pe zgură, pe care ea îl va începe, din 23 aprilie, la Stuttgart. În ciuda înfrângerii de sâmbătă, locul I pe care îl ocupă Halep în clasamentul WTA nu este în pericol în următoarea lună.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa