Simona Halep în SFERTURI după 6-7(5), 6-4, 6-3 cu Madison Keys/ Victorie de CAMPIOANĂ!

Simona Halep în SFERTURI după 6-7(5), 6-4, 6-3 cu Madison Keys/ Victorie de CAMPIOANĂ!

Simona Halep s-a calificat luni în sferturi de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce a învins-o în trei seturi pe americanca Madison Keys, 6-7 (5-7), 6-4, 6-3. Simona a pierdut primul set la tie-break după ce a avut patru mingi de set. Apoi, în setul doi a început de la 0-2 după ce și-a pierdut serviciul. Cu toate acestea, a strâns din dinți, a revenit, și a câștigat meciul.  În meciul următor o va întâlni pe Angelique Kerber.

Halep (24 ani, 5 WTA) s-a impus într-o oră și 58 de minute în fața unei adversare de 21 de ani, aflată pe locul 9 în ierarhia WTA. Halep conduce acum cu 2-1 în duelurile cu Keys.

Primul set dintre Halep și Keys, unul foarte echilibrat, a fost câștigat de americancă la tie-break după ce Halep a avut 4 mingi de set. Americanca a început mai bine setul 2, în care a condus cu 2-0, însă românca a avut o revenire puternică și și-a adjudecat setul cu 6-4. Începutul setului 3 a fost echilibrat. După 2-2, Halep a trecut la conducerea partidei și a câștigat decisivul cu 6-3.

Românca a obținut 250.000 de lire sterline și 430 de puncte WTA pentru accederea în sferturi de finală, unde o va întâlni pe jucătoarea germană Angelique Kerber, nr. 4 mondial. Kerber, câștigătoare a titlului la Australian Open anul acesta, are un bilanț defavorabil în întâlnirile cu Halep, având o singură victorie, față de trei ale româncei.

Simona Halep, învinsă anul trecut în primul tur la All England Club, a fost semifinalistă la Wimbledon în 2014.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...