Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic, în optimile turneului WTA de la Dubai

Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic, în optimile turneului WTA de la Dubai

Jucătoarea română Simona Halep, principala favorită, a fost învinsă de sârboaica Ana Ivanovic, cu 7-6 (2), 6-2, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 1.734.900 dolari.

Halep (24 ani), numărul trei mondial, va coborî de pe podiumul ierarhiei WTA după acest turneu, pentru prima oară în ultimii doi ani. Halep câștigase turneul de la Dubai anul trecut, după o finală cu Karolina Pliskova (Cehia).

Cu Ivanovic, Simona Halep a început excelent, cu break, apoi s-a desprins la 2-0. Ivanovic, sub privirile soțului său, fotbalistul german Bernd Schweinsteiger (Manchester United), a luat un prim ghem, iar apoi meciul s-a întrerupt timp de 17 minute din cauza faptului că o porțiune de teren era încă umedă în urma ploii căzute. Avantajul break-ului s-a păstrat până la 5-4, când Simona a servit pentru set, a ratat o minge de set, iar apoi Ivanovic a restabilit egalitatea, 5-5. Cele două au ajuns în tiebreak, unde Ivanovic a fost mai concentrată și s-a impus cu 7-2.

Halep a început cu stângul setul al doilea, pierzându-și serviciul, apoi a restabilit egalitatea (1-1), dar din nou Ivanovic a făcut break, iar apoi s-a distanțat la 3-1. La 4-2 pentru ea, Ivanovic a făcut un nou break, după ce românca a irosit noi șanse de a reveni în meci, iar apoi a închis setul, cu 6-2, și meciul, într-o oră și 52 de minute.

Jucătoarea noastră a făcut mai multe erori neforțate în acest meci decât adversara, 36-34, și a avut mai puține mingi direct câștigătoare (14-26).

Ivanovic (28 ani, 17 WTA) o conduce acum pe Halep cu 3-2 la meciurile directe. Ivanovic a câștigat în 2013, la Doha, în turul al doilea, când Halep a abandonat după primul set (6-3 pentru Ana), și în 2014 la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 7-6 (7), 3-6, 6-3, în grupă. Halep s-a impus în 2013 în semifinalele Turneului Campioanelor ''B'' de la Sofia, cu 2-6, 6-1, 6-3, și în 2014, în sferturi, la Madrid, cu 6-2, 6-2. Cele două ar fi trebuit să joace în 2014 și în sferturi la Beijing, dar Simona s-a retras. Ivanovic va juca în sferturi la Dubai cu Barbora Strycova (Cehia).

Halep va primi pentru participare un cec de 19.809 dolari și 55 de puncte WTA, urmând ca săptămâna viitoare să participe la turneul de la Doha, pe care l-a câștigat în 2014.

Simona e la al doilea turneul consecutiv în care pierde meciul inaugural, după ce a fost învinsă în prima rundă la Australian Open. Bilanțul său în acest an în circuitul profesionist este de două victorii și trei înfrângeri, la care se adaugă un succes și un eșec în Fed Cup.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria