Simona Halep, învinsă de Karolina Pliskova, în primul meci al întâlnirii România-Cehia, din Fed Cup

Simona Halep, învinsă de Karolina Pliskova, în primul meci al întâlnirii România-Cehia, din Fed Cup

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul meci de simplu al întâlnirii care opune echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Susținută din tribună de aproximativ 7.000 de suporteri, Simona Halep a început destul de greu, pierzând primul ghem al meciului la zero, pentru ca pe următorul, pe propriul serviciu, să îl câștige cu dificultate la 40. La scorul de 1-1, jucătoarea română reușește break-ul, dar își pierde imediat serviciul. Simona Halep preia conducerea în fața jucătoarei din Cehia în ghemul al cincilea când reușește al doilea break consecutiv.

De la scorul de 3-2, cele două jucătoare își câștigă serviciul până la 5-4, când numărul 13 mondial reușește break-ul după ce Simona Halep ratează o minge de set. Acesta a fost de altfel și cel mai disputat game al primului set, el întinzându-se pe mai mult de zece minute. Replica jucătoarei române nu se lasă așteptată, iar Halep câștigă pe serviciul adversarei, însă setul este împins de Pliskova în tie-break.

Mult mai motivată, a treia jucătoare a lumii se impune în tie-break cu 7-4 și câștigă setul cu 7-6 după o oră și șapte minute de joc.

În setul a doilea, Karolina Pliskova începe să își fructifice mult mai ușor arma sa principală, serviciul, și reușește să preia conducerea destul de devreme cu 2-1 după un break la 30, iar imediat face 3-1. Deși muncește mult și aleargă după fiecare minge, jucătoarea română nu reușește să câștige pe serviciul adversarei decât abia în al optulea ghem al setului. Simona egalează la 4-4 după un ghem lung în care Karolina Pliskova face și prima sa dublă greșeală din meci.

Jucătoarea cehă revine însă rapid în joc și câștigă break-ul, pentru ca ghemul final să îl câștige la 15. Pliskova se impune cu 6-4 în setul doi după 50 de minute de joc.

În setul decisiv Simona Halep începe să fie dominată din ce în ce mai mult de adversară. Mult mai calmă și mai încrezătoare în forțele proprii, Pliskova face break-ul și preia conducerea cu 3-2. Din acel moment jucătoarea română aproape că nu mai luptă și pierde ghem după ghem. La 5-2, Halep salvează o minge de meci, dar era prea târziu. Pliskova câștigă setul cu 6-2 și aduce victoria Cehiei în meciul de deschidere care s-a încheiat după 2 ore și 34 de minute.

Anterior, Simona Halep (24 de ani) și Karolina Pliskova (23 de ani) se mai întâlniseră de trei ori, toate partidele fiind câștigate de jucătoarea română. Precedentele trei meciuri au avut loc în finala turneului de la Dubai (2015), scor 6-4 7-6 (4), în optimile de finală de la Indian Wells (2015), scor 6-4, 6-4 și în sferturile de finală ale turneului de la Sydney (2016) scor 6-4, 7-5.

Al doilea meci de simplu al confruntării dintre România și Cehia, deținătoarea trofeului, le va opune pe Monica Niculescu și Petra Kvitova. Cehia are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale