Simona Halep, jucătoarea lunii iulie în circuitul WTA

Simona Halep, jucătoarea lunii iulie în circuitul WTA

Românca Simona Halep a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii iulie în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), pentru cele două turnee câștigate, la București, respectiv Montreal.

Halep (24 ani) a ocupat detașat primul loc în ancheta realizată pe site -ul WTA în rândul internauților, cu 84 de procente, fiind urmată de americanca Venus Williams (9%), britanica Johanna Konta (5%) și o altă reprezentantă a SUA, Madison Keys (2%).

Simona Halep a reușit o serie de zece victorii consecutive, câștigând la Montreal , între altele, în fața unor jucătoare de top, precum Svetlana Kuznețova, Angelique Kerber sau Madison Keys, în cursa către al treilea său titlu în acest sezon. De asemenea, ea a jucat și finala de dublu la Montreal, o performanță deosebită pentru ea, având în vedere că joacă rar în această probă.

Românca a urcat pe locul al treilea în ierarhia mondială , confirmând revenirea de formă, după ce coborâse de pe locul al doilea (la începutul anului) pe 7 (mai).

Titlul de jucătoare a lunii a mai revenit anul acesta germancei Angelique Kerber (ianuarie, aprilie), spaniolelor Carla Suarez Navarro (februarie), Garbine Muguruza (mai), belarusei Victoria Azarenka (martie) și americancei Serena Williams (iunie).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”