Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS: „Nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată”

Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS: „Nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată”

Ultima rundă de audieri în cazul de dopaj al Simonei Halep a avut loc astăzi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Simona Halep spune că este încrezătoare că adevărul va învinge FOTO arhiva Adevărul

Sportiva română a ieșit de la audieri în jurul orei 16:30, și a oferit o scurtă declarație reporterilor din România prezenți la fața locului, după care a vorbit și cu instituțiile media din străinătate.

Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr.

Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată. Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren.

Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis Simona Halep.

Miercuri și joi, audierile au depășit, cumulat, 19 ore , potrivit GSP . Au fost audiați martori și experți, atât la fața locului cât și prin videoconferință.

Concluziile preliminare vor fi comunicate astăzi sau mâine

Simona Halep a ajuns în această dimineață, în jurul orei 10.00, la Tribunalul Sportiv de la TAS, pentru ultimele audieri.

La intrarea in sediul TAS, jucătoarea română a fost întrebată dacă va oferi declarații la finalul zilei și a răspuns: „După ce termin, da”.

Misiunea sa de a-și dovedi nevinovăția în fața judecătorilor este destul de dificilă, mai ales că partea acuzatoare, ITIA, joacă tare. Agenția de Integritate în Tenis, cea care a dictat suspendarea de 4 ani a jucătoarei noastre, i-a adus ieri la audieri pe reprezentanții firmei canadiene care a produs suplimentul nutritiv incriminat de echipa Simonei Halep.

Antrenorul Patrick Mouratoglou, fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică din cadrul Academiei, și-au asumat responsabilitatea în ceea ce privește recomandarea de a lua suplimentele nutritive.

Concluziile preliminare ale Tribunalului de la Lausanne vor fi comunicate astăzi sau mâine, însă o decizie privitoare la cazul Simona Halep va fi anunțat peste câteva săptămâni sau chiar luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?