Simona Halep nu simte presiunea la Indian Wells, deși poate ieși din top 10 WTA

Simona Halep nu simte presiunea la Indian Wells, deși poate ieși din top 10 WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, va avea o lună martie deosebit importantă, dar a declarat înaintea turneului de la Indian Wells că nu resimte presiunea, deși rezultatele negative ar putea duce la ieșirea ei din top 10 WTA.

Halep, campioană la Indian Wells și finalistă la Miami în 2015, are de apărat 1.390 de puncte în martie, însă nu are emoții din acest punct de vedere.

Românca a participat, luni, la dezvelirea picturii sale murale de la Indian Wells și a vorbit despre revenirea la turneul californian, unde anul trecut a câștigat cel mai important titlu din cariera sa. Potrivit tragerii la sorți de anul acesta, Halep, cap de serie numărul cinci, se află pe același sfert de tablou cu liderul mondial Serena Williams și sora ei Venus.

''Nu, nu resimt nicio presiune. Cel mai important lucru este să fiu sănătoasă, iar când sunt sănătoasă sunt cu adevărat fericită. Cu siguranță, am avut două luni dificile, decembrie și ianuarie, nu m-am putut pregăti prea bine'', a declarat Simona Halep, care a început anul ca numărul doi mondial, dar are un bilanț de trei victorii și cinci înfrângeri (un succes și un eșec în Fed Cup, n. red.), pierzând ultimele trei meciuri, fapt care a dus-o pe locul cinci în lume.

Jucătoarea constănțeană de 24 de ani a afirmat că și-a perfecționat jocul la antrenamente și a reușit să își găsească ritmul.

În drumul spre Indian Wells, Halep a făcut o escală la Las Vegas, unde s-a întâlnit cu antrenorul său, Darren Cahill, lucrând alături de foști campioni precum Steffi Graf și Andre Agassi. Halep i-a întâlnit pentru prima oară pe cei doi și a încercat să obțină cât mai mult din acest lucru.

''A fost o experiență extraordinară. E foarte important pentru un jucător să întâlnească foști mari campioni. Ei au trăit deja aceste emoții și știu să explice fiecare sentiment pe care îl ai. Am învățat multe lucruri de la ei și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru'', a precizat Simona Halep.

Ajungând în sudul Californiei, Halep a spus că deja simte vibrații pozitive după victoria de anul trecut: ''Fiecare zi a fost o amintire deosebită pentru mine. M-am simțit bine, (a fost o) atmosferă bună tot timpul, iar în timpul meciurilor spectatorii au fost fantastici. E plăcut să revin aici sănătoasă și pregătită să joc. Sper să am meciuri bune. Îmi place foarte mult acest turneu''.

Simona Halep va intra direct în turul al doilea la Indian Wells, adversara sa fiind învingătoarea dintre americanca Vania King (27 ani, 202 WTA) și o jucătoare venită din calificări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...