Simona Halep vrea să aducă României o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Halep vrea să aducă României o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio

Simona Halep, desemnată joi seara cea mai bună jucătoare română de tenis a anului, a declarat că dorește să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor.  *Simona Halep și Horia Tecău, cei mai buni jucători români de tenis din 2015

Halep a afirmat că ar dori să joace și la dublu mixt la Rio, indiferent dacă va fi alături de Horia Tecău sau de Florin Mergea.

''Îmi doresc să joc, să fiu sănătoasă, este unul dintre obiectivele mele mari pentru anul următor. Îmi doresc să joc și dublu mixt. Cu Horia sau cu Florin, să vedem. Dar, eu doresc să joc cu Horia, pentru că am mai jucat și ne știm cât de cât, însă o să vedem la momentul respectiv. Sper să aducem o medalie țării, pentru asta mergem acolo, dar nu o să fie ușor, dar eu am încredere'', a declarat Halep, la gala Federației Române de Tenis.

Halep, numărul doi mondial, s-a arătat mulțumită de rezultatele din anul care se încheie: ''Sunt foarte mulțumită de ce am realizat pe parcursul anului 2015. Spun asta pentru că am terminat al doilea an în top 3, este un lucru deosebit pentru mine. Desigur, am avut și suișuri și coborâșuri, dar așa se întâmpla în viața unui sportiv. Sunt bucuroasă pentru ceea ce am realizat și sper să fie mai bine la anul''.

În privința dublului mixt cu Horia Tecău, Simona a precizat: ''Am făcut la US Open și s-ar putea să mai facem și în viitor. Chiar mi-a plăcut să joc cu el, a fost o experiență deosebită și mă bucur că am câștigat niște meciuri importante''.

Despre faptul că WTA i-a acordat titlul de cea mai populară jucătoare din lume, Halep a comentat: ''Mă simt bine cu acest titlu, este un lucru frumos pentru că este al doilea an la rând când îl obțin, este un titlu special, nu este un ca un titlu de concurs sau de turneu, este un moment deosebit pentru mine pentru că fanii mă apreciază pentru ceea ce joc, pentru modul în care mă prezint pe teren și asta înseamnă mult''.

''Am terminat vacanța, de mult timp, am început să muncesc, sper să progresez la ceea ce mi-am propus. Am început să lucrez cu antrenorul (Darren Cahill, n.r.). Sunt sigură că voi progresa și sunt sigură că anul următor o să fie mai bun decât anul acesta'', a subliniat Simona Halep.

Despre începutul anului competițional 2016, cu câteva prezențe în circuitul australian, Simona Halep a spus: ''Ca de fiecare dată mă duc la turneu cu ideea de a câștiga, de câștiga cât mai multe meciuri, să încep să câștig și titluri desigur, dar nu o să fie ușor după o pauză de câteva luni, încerc să fiu pozitivă, să mă simt bine și dau totul pe teren și cât de bine pot''.

Întrebată când va deveni numărul unu în lume, Halep a răspuns: ''Este greu să spun acest lucru, Serena este încă acolo și are un tenis foarte bun, mai este Șarapova, mai sunt multe fete care pot să fie numărul unu. Eu voi munci pentru asta, desigur este unul dintre obiectivele mele, dar nu o să îmi pun presiune, indiferent de locul pe care voi termina, pentru mine este OK''.

Halep s-a referit și la meciul de Fed Cup cu Cehia: ''Nu știu ce o să fie cu Cehia. Vom vedea acolo, la Cluj, eu îmi doresc desigur să câștigăm. Ar fi o victorie foarte frumoasă, atât pentru noi, cât și pentru țară. Va fi presiune mare, sunt sigură de asta. Sper să aduc ambele puncte României și sper să ne calificăm mai departe''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India