Simona merge mai departe la Roland Garros după 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic

Simona merge mai departe la Roland Garros după 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic

Liderul WTA, Simona Halep, a acces, sâmbătă, în optimi la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de germana Andrea Petkovic, locul 107 WTA, în două seturi, scor 7-5, 6-0, relatează  News.ro .

"M-am aşteptat să am un meci greu. Am mai jucat cu ea în semifinale aici, în 2014. A fost o bătălie foarte grea în primul set. Psihologic m-am bucurat că mi-am adjudecat setul. E o adversară redutabilă. Am căutat să rămân în schimburi chiar dacă e mai puternică decât mine", a spus Halep, după meci, pentru Eurosport. "E ceva fabulos. Nu e un teren mare, dar atmosfera a fost frumoasă pentru mine. M-am simţit bine", a mai spus Halep.

Pentru calificarea în optimi, Halep va primi un cec în valoare de 222.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Singura întâlnire dintre Halep și Mertens a avut loc chiar în acest an, în turul doi de la Madrid, unde liderul mondial s-a impus cu 6-0, 6-3.

În turul trei, Elise Mertens (Belgia, 16 WTA), cap de serie 16, a trecut de Daria Gavrilova (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie 24, scor 6-3, 6-1, după 62 de minute de joc.

Halep a fost condusă cu 2-0 în primul set, dar apoi şi-a recuperat break-ul şi a dus scorul la 2-2. După ce au mers "cap la cap" până la 5-5, Halep a reuşit break-ul la 6-5 şi s-a impus cu 7-5, după 56 de minute de joc.

În setul doi, după primul ghem câştigat de Halep, Petkovic a acuzat dureri la genunchiul drept având nevoie de intervenţia medicului.

De atunci, setul doi a fost un "galop de sănătate" pentru Halep, care s-a impus cu scorul de 6-0.

În total, meciul a durat o oră şi 28 de minute.

În optimi, Halep va evolua contra belgience Elise Mertens, favorita 16, pe care a întâlnit-o o singură dată, în acest an, în turul doi la Madrid Open, când sportiva din România s-a impus, scor 6-0, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată la RG cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

În 2017, Simona Halep a ajuns până în finală la French Open, meci pe care l-a pierdut în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6. Ea a fost finalistă şi în 2014.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”