Simplu: Ginerele tractoristului PSD Paul Stănescu a fost angajat la ASF cu 4000 de euro/lună

Simplu: Ginerele tractoristului PSD Paul Stănescu a fost angajat la ASF cu 4000 de euro/lună

Un angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie care stă pe un munte de bani, gestionând cele mai bogate pieţe, precum cea a asigurărilor şi a pensiilor private, a divulgat miercuri în Senat o serie de nereguli din cadrul instituţiei.

Cristian Muntean, angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a vorbit despre favorizarea asigurătorilor prin aplicarea de sancţiuni simbolice ori angajări pe criterii de rudenie (gineri, soţii) şi interese personale (amante).
Acesta le-a prezentat senatorilor un memoriu, în care îl acuză printre altele pe preşedintele Nicu Marcu că a angajat fără concurs zeci de persoane, inclusiv pe ginerele liderului PSD Paul Stănescu, Robert Marius Modan.
„În primele 30 de zile de la instalarea în funcţie a lui Nicu Marcu, acesta a numit prin delegare, fără concurs, în funcţie de conducere pe ginerele leaderului PSD Paul Stănescu, care se numeşte Robert Marius Modan.
In acest fel, ginerele lui Paul Stanescu a ajuns sa castige 4000 de euro net/luna + prime, toata lumea din institutie stiind faptul ca ginerele lui Paul Stanescu este protejatul lui Nicu Marcu”, a spus Muntean.
În plus, susţine Muntean, în lunile februarie, martie şi aprilie 2021, Nicu Marcu, făcut presiuni asupra unor angajaţi determinându-i sa semneze un act aditional de micsorare a salariului, pentru ca “e greu sa iti gasesti serviciu in timp de pandemie”. 99% dintre angajatii carora li s-a solicitat acest lucru, au semnat acel act aditional.
În tot acest timp, atât preşedintele, cât şi întreg consiliul ASF nu şi-au micşorat salariile în semn de solidaritate, astfel încât au fost reduse salariile personalului tehnic, în timp ce veniturile de zeci de mii de euro pe luna + bonusuri ale consiliul ASF au rămas intacte. ", acuză Cristian Muntean în Memoriu.
Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2.000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating şi 14.000 de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”