Simplu: țeapă!/Presa italiană: 80% din „ajutorul” dat Italiei de Rusia pentru a combate coronavirusul e inutil

Simplu: țeapă!/Presa italiană: 80% din „ajutorul” dat Italiei de Rusia pentru a combate coronavirusul e inutil

Simplu: țeapă!/Presa italiană: 80% din „ajutorul” dat Italiei de Rusia pentru a combate coronavirusul e inutil.

Circa 80% din ajutorul dat Italiei de Rusia – echipamente de protecție, ventilatoare mecanice – ”e inutil, nefolositor”, scrie publicația  La Stampa , care citează membri ai guvernului de la Roma.

Rusia a trimis în Italia, în cadrul unei operațiuni cu mare încărcătură propagandistică, 600 de ventilatoare mecanice și 100 de experți virusologi și epidemiologi, care urmare a unui acord între premierul Giuseppe Conte și Vladimir Putin.

Imagini cu camioanele rusești traversând Italia de la Roma la Bergamo au circulat în mediul online în această săptămână, deseori însoțite de aplauzele virtuale ale multor italieni care au lăudat Rusia pentru ”solidaritate” și au criticat UE pentru că nu ar fi ajutat Italia.

Sursele citate de La Stampa arată că Rusia a trimis echipamente de dezinfectare, un laborator mobil de sterilizare și alte echipamente similare.

Potrivit sursei citate, președintele rus a furnizat ajutorul cu scopul clar de a da o lovitură UE în plină criză, în timp ce premierul italian a acceptat sprijinul pentru a-și asigura o relație personală bună cu Moscova.

Ambasadorul Rusiei la Roma a dezmințit informațiile publicate de La Stampa, potrivit  The Moscow Times .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…