Sindicat: Tesla trebuie să majoreze salariile, dacă vrea să aibă 12.000 de angajaţi la fabrica sa din Berlin

Sindicat: Tesla trebuie să majoreze salariile, dacă vrea să aibă 12.000 de angajaţi la fabrica sa din Berlin

Sindicalistul a avertizat asupra pericolului unei dispute salariale în rândul forţei de muncă de la acea unitate, transmite Reuters .

Recrutările la aşa numita "Gigafactory" din Gruenheide, care a început producţia în martie 2022, sunt în urmă faţă de programul stabilit, a precizat Dietze.

Oficialul a adăugat: ''Tesla vrea să aibă aproximativ 12.000 de angajaţi până la finalul anului. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea va trebui în curând să ducă salariile la un alt nivel".

Dietze a explicat că multe persoane interesate să se mute la Tesla "câştigă semnificativ mai mult la actualele lor locuri de muncă la alţi producători auto".

Pentru a atrage talente, Tesla a început deja să ofere noilor angajaţi salarii mai mari, ceea ce riscă "să ameninţe pacea industrială", sindicatul primind deja plângeri în acest sens, a adăugat Dietze.

Decalajul de salarizare rezultat, care, conform reprezentantului IG Metall, se ridică la aproape 20% în rândul angajaţilor calificaţi, va creşte doar la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Oficialii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale